Pizza med kylling, soltørkede tomater og spinatpesto
2 kommentarer
Ny pizzafavoritt i huset, nemlig denne : pizza med kylling, soltørkede tomater og spinatpesto! Hørtes det mye ut? vel, det er ikke det. Spinatpestoen lager du selv og lag gjerne ekstra for det er så kjekt å ha stående i kjøleskapet. Du kan bruke den til lå piffe opp mang en måltid.
Du kan selvsagt bruke kyllingrester for pizzaen istedenfor å steke opp nytt slik jeg gjorde her – gjør som det passer best. Og frittt frem for å pimpe pizzaen mer om du ønsker. Oliven hadde også vært godt på pizzaen for eksempel…
ingredienser
Pizzadeig
300g hvetemel
1ts salt
1ts tørrgjær
ca. 2dl lunkent vann
Topping
ca. 200g kyllingbryst eller -lår skjært i strimler
et glass soltørekde tomater
spinatpesto eller annen grønn pesto
en rød løk i tynne skiver
100 - 200g mozzarella ost
fersk basilikum til pynt
fremgangsmåte
Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.
Bland hvetemel med salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.
Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.
Hell litt av oljen fra de soltørkede tomatenen i en stekepanne og stek kyllingkjøttet. Krydre kjøttet med salt og pepper og gjerne en provençalsk krydderblanding om du har. Ta kjøttet ut av stekepannen og la den avkjøle.
Kjevle pizzadeigen ut til en stor eller to mindre pizzaer. Fordel godt med spinatpesto over bunnen. Strø kylling, none soltørkede tomater (del de gjerne opp hvis store), rød løk og mozzarella på toppen.
Sett pizzaen i ovnen (på den varme pizzastenen) og stek i 5-7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått litt farge.
Server mens varm.
Håper det smaker!
PS. Når du kjøper kylling, så tenk litt på hva slags kylling du kjøper. Sjekk denne tabellen for å få mer informasjon over kyllingraser, fôr, oppvekstkår, osv.
Lagde denne i kveld og den var fantastisk god!! Takk for oppskriften 😉
Så hyggelig å høre – takk for tilbakemelding Marte!
Alltid morsomt å høre at oppskriften faller i smak hos andre 🙂