Pizza med kylling, soltørkede tomater og spinatpesto

Pizza med kylling, soltørkede tomater og spinatpesto

Ny pizzafavoritt i huset, nemlig denne : pizza med kylling, soltørkede tomater og spinatpesto! Hørtes det mye ut? vel, det er ikke det. Spinatpestoen lager du selv og lag gjerne ekstra for det er så kjekt å ha stående i kjøleskapet. Du kan bruke den til lå piffe opp mang en måltid.

Du kan selvsagt bruke kyllingrester for pizzaen istedenfor å steke opp nytt slik jeg gjorde her – gjør som det passer best. Og frittt frem for å pimpe pizzaen mer om du ønsker. Oliven hadde også vært godt på pizzaen for eksempel…

ingredienser
Pizzadeig
 • 300g hvetemel
 • 1ts salt
 • 1ts tørrgjær
 • ca. 2dl lunkent vann
Topping
 • ca. 200g kyllingbryst eller -lår skjært i strimler
 • et glass soltørekde tomater
 • spinatpesto eller annen grønn pesto
 • en rød løk i tynne skiver
 • 100 - 200g mozzarella ost
 • fersk basilikum til pynt
fremgangsmåte

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Hell litt av oljen fra de soltørkede tomatenen i en stekepanne og stek kyllingkjøttet. Krydre kjøttet med salt og pepper og gjerne en provençalsk krydderblanding om du har. Ta kjøttet ut av stekepannen og la den avkjøle.

Kjevle pizzadeigen ut til en stor eller to mindre pizzaer. Fordel godt med spinatpesto over bunnen. Strø kylling, none soltørkede tomater (del de gjerne opp hvis store), rød løk og mozzarella på toppen.

Sett pizzaen i ovnen (på den varme pizzastenen) og stek i 5-7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått litt farge.

Server mens varm.

Håper det smaker!

Pizza med kylling, soltørkede tomater og spinatpesto

PS. Når du kjøper kylling, så tenk litt på hva slags kylling du kjøper. Sjekk denne tabellen for å få mer informasjon over kyllingraser, fôr, oppvekstkår, osv.

Kommentarer

 • Reply Marte 9. april 2016

  Lagde denne i kveld og den var fantastisk god!! Takk for oppskriften 😉

  • Reply Mat På Bordet 12. april 2016

   Så hyggelig å høre – takk for tilbakemelding Marte!
   Alltid morsomt å høre at oppskriften faller i smak hos andre 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »