Eltefrie speltrundstykker med frø

Eltefrie speltrundstykker med frø

Jeg tenker at du som leser av bloggen Mat på Bordet har prøvd deg på eltefrie rundstykker allerede. Hvis ikke, så er det bare å sette i gang, for makan til enkel fremgangsmåte og fantastisk resultat finnes ikke.

Disse er ingen unntak. Nå har jeg gjort meg litt ekstra flid med å forme rundstykkene, men du kan like gjerne klatte de opp i en form slik jeg gjør her om du ikke vil være så nøye på det. De smaker like godt om de er formet fint eller har en noe mer rustikk utseende…

Eltefrie speltrundstykker med frø

  • 250g sammalt spelt
  • 250g hvetemel
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 2 ts Maldon salt eller lignende
  • 4 dl vann
  • 50g solsikkefrø
  • 30g linfrø
  • 30g sesamfrø (jeg liker å riste de først men det er ikke en betingelse)

Ovn temp 200°

Oppskrift følger under bildet.

Eltefrie speltrundstykker med frø

Bland sammalt spelt, hvetemel, tørrgjær og salt sammen i en bolle. Rør inn vannet til du har en litt grov deig. Deigen skal ikke eltes. Dekk deigen til og la den stå på kjøkkenbenken 12-18 timer.

Strø frø over deigen og rør de inn. Hell deigen ut på en lett melet benk og del den inn i 12 emner. Rull emnene ut til rundstykker og sett de i en ildfastform eller på en bakebrett som du har dekket med bakepapir.

Dekk til rundstykkene og la de etterheve en times tid på et litt lunt sted.

Sett rundstykkene i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter til gyldne og gjennomstekte.

La de avkjøle helt på rist.

Eltefrie speltrundstykker med frøRundstykkene egener seg fint til frysing om de ikke skal spises med det samme.

Kommentarer

  • Reply Susanne 1. mars 2019

    Er det sammalt spelt grovmalt du bruker? Takk

  • Reply Line 12. april 2016

    Hei 🙂

    Kan man erstatte hvetemelet med noe annet som er grovt ? Evt hva? Eller har du oppskrift på rundstykker uten hvetemel ?

    • Reply Mat På Bordet 12. april 2016

      Hei Line
      Du kan prøve å erstatte hvetemelet med finmalt speltmel 🙂

      • Reply Line 13. april 2016

        Tusen takk for svar

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »