Laksesashimi med ris og salat

Laksesashimi med ris og salat

Halleluja for lett tilgjengelig laks i sushikvalitet – for det kan redde mangt en måltid..

Dette er bare et eksempel på hvor lett det er å sette sammen en skål med mye godt og ende opp med en næringsrik middag eller lunsj for den saks skyld. Det eneste jeg har gjort er å blande sammen en liten dressing som jeg har rørt inn i litt ferdigkokt ris (bruk gjerne gårsdagens om du har rester). Så har skjært opp litt laks og lagt det i litt dressing for å marinere mens jeg forberedte resten av ingrediensene. Verre er det ikke.

Det jeg bruker av ingredienser er bare et forslag – bytt ut ris med quinoa for eksempel. Bruk andre grønnsaker – tynne skiver med reddik eller bete hadde vært godt her og. Server alle ingrediensene på et fat så kan alle plukke det de vil om du lager til flere eller lag individuelle skåler som her.

Server gjerne mer sesamfrø og dressing ved siden av, finn frem pinnene og nyt.

Laksesashimi med ris og salat

Laksesashimi med ris og salat

  • kokt ris, gjerne fullkorn
  • salat – gjerne en blanding babyleaf salater
  • edamame bønner (soyabønner)
  • agurk, skjært i staver
  • avokado i skiver
  • rå laks – sushi kvalitet
  • ristet sesamfrø

Dressing

  • 2 ss sesamolje
  • 4 ss riseddik
  • 4 ss soyasaus
  • hot sauce (om du vil)

Jeg har ikke angitt mengder når det gjelder salatingrediensene for mengdene kan du variere akkurat som du føler for.

Lag dressingen ved å blande alle ingrediensene med unntak av hot sauce. Smak dressingen. Om du er fornøyd med smaken stopper du der, om du vil ha det litt hot kan du tilsette litt hot sauce (sriracha, tabasco, e.l.).

Jeg liker å blande risen med litt dressing for å gi den litt smak før jeg setter sammen salaten. Laksen liker jeg også å skjære i tynne skiver og marinere i litt dressing. Mens risen og laksen tar til seg smak kan du ordne med resten av elementene.

Laksesashimi med ris og salat

Rist sesamfrø i en stekepanne til de er gyldne. La de avkjøle.

Har du kjøpt frosne edamame bønner har du de opp i kokenede vann noen minutter og så i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La de så renne av. Skjær opp agurken og avokadoen.

Fordel litt salat rundt kanten av en skål. Ha den marinerte risen i midten. Legg laksen på toppen av risen – gjerne i midten slik jeg har gjort på bildet og agurk og avokado på hver sin side av laksen.

Fordel avkjølte edamame bønner på salat og strø med sesamfrø.

Server med ekstra dressing og sesamfrø. Håper det smaker!

Laksesashimi med ris og salat

Kommentarer

  1. Reply Line 24. april 2016

    Lagde dette til middag i dag. Kjempegodt! Falt i smak hos to voksne og to tenåringer. Mmmm…. Takk for mange inspirerende oppskrifter!

    • Reply Mat På Bordet 27. april 2016

      Så hyggelig å høre Line – takk for tilbakemelding!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »