Nytt kjøkken – del 3

 

Screen Shot 2016-04-25 at 17.09.36

Da er kjøkkenet bestillt!

Det er mange leverandører som er inne i bildet, mange avgjørelser, store og små, som er tatt og nå gleder jeg meg å se kjøkkenet komme sammen. Det gamle kjøkkenet skal nå ut, vegger skal males det elektriske skal oppgraderes og det er fortsatt en del småting som skal bestilles. Men her er hva jeg har valgt så langt:

Screen Shot 2016-04-25 at 17.11.11

 

Kjøkkeninnredning

Kjøkkeninnredening kjøpes av Sigdal og valget falt på modellen Line Inframe i fargen S 2005- G10Y (grønngrå). Jeg har god kontakt med Nina på Sigdal i Fredrikstad, som følger opp raskt og effektivt. Hun koordinerer også levering av ovn og benkeplate og jeg bruker monteringsteamet deres for å få kjøkkenet installert. Nina har stålkontroll og det gjør hele prosessen lettere. Viktig å finne gode samarbeidspartnere!

Benkeplate

Valget har falt på marmor – carrara for å være presis, mattslipt og kjøpt lokalt med kyndig veiledning fra Geir på Skåra Stenindustri. Det er første gang jeg velger marmor for eget kjøkken og er veldig spent på hvordan det vil fungere. Det er ingen tvil om at det vil se flott ut (gleder meg å kunne fotografere på det….), gleder meg å ta det i bruk og se hvordan den tåler hverdagen.

Vask

Jeg har en svakhet for underlimte, firkantede vasker og valget falt på denne fra Franke. Den er stor og fin med avrundede hjørner slik at den er enkel å holde ren.

nytt kjøkken

 

Armatur

Her har jeg funnet en lekkerbisk av en armatur. Den kommer fra Vipp, er i børstet stål og har uttrekkbar tut. Kan hende at det å vaske opp blir rett og slett gøy….

nytt kjøkken

Komfyr

Istedenfor en innebygd ovn og platetopp har jeg tenkt vel og lenge og bestemt meg for en frittstående komfyr fra Falcon. Valget har falt på en Nexus 90cm med gasstopp. Dette er noe helt annet enn det jeg har brukt tidligere og jeg gleder meg veldig til å ta den i bruk. Den er bestilt i stål. Tipper at den også kommer til å figurere sterkt i matbildene som skal taes på hytta fremover….

Skjermbilde 2016-04-20 kl. 15.03.39

Håndtak

Håndtak har jeg kjøpt på salg i USA hos Restoration Hardware. Jeg har gått for 2 forskjellige typer, en for skuffer, en for skap. Litt nostalgiske er de, men ikke for mye. For å rekke salget måtte jeg bestille antall uten å vite nøyaktig antall på skuffer og skap og det kan kanskje se ut som om jeg bestilte for mange. Men heller det enn for få…

nytt kjøkken

Belysning

En ting jeg har strevd litt med på den gamle kjøkkenløsningen var belysningen. Det henger 4 lamper fra taket, men jeg har ønsket meg bedre arbeidslys på benken. Dette får jeg nå ved hjelp av to vegglamper fra Lampe Gras som er kjøpt inn hos Objekt etc. De er bestilt i hvitt.

Resterende hvitvarer

Jeg er så heldig å ha en bod i forbindelse med kjøkkenet og har derfor bestemt meg for å gå for et kjøleskap uten frysedel på kjøkkenet. Is og annet som trenger å fryses kan oppbevares i frysen på boden. Valget falt på en en super modell fra Bosch, mer om den kommer i et senere innlegg. Oppvaskmaskin er også fra Bosch. Begge er helintegrerte modeller.

Jeg har inngått en samarbeidsavtale med Bosch, testing av kjøleskap og oppvaskmaskin er en del av samarbeidet.

Og det jeg ikke skal ha….

To ting jeg ikke skal ha og som er veldig vanlig å ha på kjøkken er overskap og ventilator. Nesten alle underskap er skuffeskap og etter mine beregninger bør jeg ha nok lagerplass for alt i skuffene. En hylleseksjon er det dog snakk om, den er jeg fortsatt på utkikk etter.

Ventilator har jeg ikke hatt bruk for de siste 17 årene så vi forsøker å leve videre uten. Det er høyt under taket og det er på grillen ute at det meste stekes.

Status er da at det meste er bestilt. Kjøkkenet, hvitvarer og benkeplate leveres og monteres i uke 21. Da er vi mannsterke på hytta med montører og installatører.

I forkant av dette må det gamle kjøkkenet bort og vegger må males.

Du som jeg gleder meg til nytt kjøkken!

PicMonkey Collage

 

Her får du litt inntrykk over hvordan kjøkkenet blir, skal si jeg gleder meg!! ♥

 

Kommentarer

 • Reply Nina Romstad 27. september 2016

  Er du fornøyd med gass ovn, ønsker meg det jeg og 🙂
  Hvordan gjør du det med gass beholderen?
  Har sett på flere merker bla. ett par Italienske, men har ikke bestemt meg enda.

  • Reply Mat På Bordet 2. oktober 2016

   Hei Nina! Ja, jeg er superfornøyd med gassovn. Nå skal det presiseres at ovnen er elektrisk, kokeplaten er gass… Gassbeholderen på hytta oppbevares i en bod under trapp rett bak kjøkkenet. Her hjemme (hvor jeg også har gass) har jeg en fast kobberinstallasjon som fører bak i en bod der gassbeholderen står. Begge funker helt perfekt.Lykke til med valget!

 • Reply Cynthia 30. april 2016

  Falcon wow! Komfyren din blir en drøm! Gleder meg å se den endelig resultat. Masse lykke til!

  • Reply Mat På Bordet 30. april 2016

   I know – gleder meg sånn til nytt kjøkken og å jobb med Falcon ovn 🙂

 • Reply Grete 28. april 2016

  Hei igjen! Takk for svar, men du har ikke lagt med info om kjøleskapet!

  • Reply Mat På Bordet 30. april 2016

   Hei Grete
   La inn lenken i forrige kommentar, men for en eller annen grunn så publiseres ikke lenken.
   Søk på Bosch sin hjemmeside, bosch-home.no , søk kjøleskap uten frysedel – modell KIF42P60.

 • Reply Grete Lynes Thorup 27. april 2016

  Hei! Spennende med nytt kjøkken! Vi pusser også opp vårt gamle i disse dager – modell 1967! Sliter med å finne et ok stort (integrert) kjøleskap – ser at du nevner at du har funnet en super modell fra Borsch. Kunne du avsløre hvilket du har i tankene? Grete

  • Reply Mat På Bordet 27. april 2016

   Oi, 1967 ja – det var en del eldre enn kjøkkenet jeg nå skal bytte ut Grete.
   Dette er kjøleskapet jeg skal teste : <a href="http://«>

 • Reply Line 27. april 2016

  Hei:)

  Får du kjøkkenet gratis ? 🙂

  • Reply Mat På Bordet 27. april 2016

   He, he, Line, ja det hadde vært noe.
   Nei kjøkkenet er kjøpt – hvitvarene (kjøleskap og oppvaskmaskin) er på lån da jeg har fått i oppdrag å teste de.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »