Gjør en liten vri på tunfisksalaten og tilsett litt karri ! Ikke bare får du denne fantastiske fargen (gurkemeie hjelper litt til med fargen) men smaken er ganske så deilig. Litt tørket frukt i salaten, litt løk, litt urter og voilá du har laget tunfisksalat med karri.
Jeg liker å rulle de i en lefse – en potetlefse eller en tortilla for eksempel men jammen hadde det ikke smakt godt med naan brød også.
Tunfisksalat med karri – nok til 2
- en stor boks eller to små tunfisk i vann eller olje
- 1 ss finhakket rødløk
- 1 ss grovhakket frisk koriander
- 1 ss rosiner
- 1 ss grovhakkede tørkede aprikoser
- 1 ts karripulver
- 1/2 ts gurkemeie
- 3 ss gresk yoghurt naturell
- saften av 1/2 lime
- salt, pepper
La tunfisken renne av. Bryt tunfisken i mindre biter og bland med finhakket rødløk, frisk koriander, rosiner og aprikoser.
Bland yoghurt med karripulver, gurkemeie og limesaft. Rør inn i tunfiskblandingen. Smak til med salt og pepper og gjerne litt mer karripulver om du ønsker at karrismaken skal være mer framtredende.
Server med lefser eller naan brød.
Nam…det hørtes veldig godt ut og tror det må prøves som en variant til den jeg bruker å lage.
Ja, det finnes mange varianter Fru Tunheim 🙂 og alltid gøy å prøve noe nytt 🙂