Og hva elsker jeg mest – jo, enkel jordbærpai! Dette er andre gangen jeg lager den – følger du meg på snap har du sette begge utgavene. Den første var god, den andre (avbildet over) er perfekt. Og like enkel å lage som den første.
Du lager en enkel paibunn (bruk en food processor, det er det enkleste), steker den, lar den avkjøle, fyller den med mascarpone og pynter med jordbær og melis. Det er det hele. Og tenker du, paideig, nei det klarer jeg ikke så gjør du det altså. 3 ingredienser er alt som skal til og den lages på null komma niks.
Her er det bare å sette i gang altså!
Enkel jordbærpai
ingredienser
150 sammalt speltmel
2 ss sukker
75g kaldt smør
iskaldt vann
en boks (250g) mascarpone
sukker
vaniljeekstrakt
1-2 kurver jordbær
melis til pynt
fremgangsmåte
Ovn temp 180°
Ha speltmel og sukker i food processoren. Skjær det kalde smøret i små terninger og strø i melet. Sett maskinen i gang og la den kjøre til du har en brødsmule lignende blanding (dette tar 10-20 sekunder). La maskinen kjøre mens du heller i et par spiseskjeer med iskaldt vann. Så snart du ser at deigen begynner å samle seg stopper du maskinen.
Hell deigen ut på kjøkkenbenken – den vil fortsatt være smulete – og samle den sammen til en deig med hendene.
Form deigen til en kule og press den ned til en sirkel. Strø benken med mel og rull deigen ut slik at den passer i paiformen din (min har en diam. på ca. 20cm) Legg deigen i paiformen. Press deigen opp kanten og skjær av overflødig deig.
Sett deigen kjølig, minst en times tid og opptil ett døgn.
Prikk deigbunnen med en gaffel og sett i forvarmet ovn. Stek i 15 minutter. Sjekk deigen. Om den har blåst opp kan du trykke den flat igjen med en stekespade for eksempel. Stek videre i 10-15 minutter til til paibunnen er gjennomstekt.
La paideigen avkjøle helt.
Smak mascarponen til med sukker og vaniljeekstrakt. Er jordbærene litt sure kan mascarponen gjern være litt søt for å kompensere. Fordel mascarpone på paibunnen. Skjær jordbærene i skiver og fordel over paien.
Like før servering kan du drysse paien med melis.
Oppbevar paien kjølig om den ikke skal spises med en gang.
Bildet over er av pai nr. 1 – der brydde jeg meg ikke om å bruke paiform men rullet deigen rett og slett ut i friform. Funker det og, og så får du firkantede paistykker…