Sunne, søte trøfler

sunne søte trøfler

Sunne, søte trøfler kan du spise med god samvittighet når søtsuget tar overhånd.

Du kan selvsagt ikke spise uendelig mange (du vil bli fristet til det…) disse trøflene skal også spises med andakt. Men, når du trenger noe som gir deg en liten boost er disse langt på vei bedre for deg enn en sjokolade eller annet godteri. Du kunne selvsagt også spise sunn sjokoladesnacks – en super populær oppskrift på bloggen – du har valget!

Selve trøflene lages med  kun to ingredienser og rulles så i kokos, ristet sesamfrø, kakao-nibs eller grovhakkede pistasjnøtter. Ingen utpeker seg som en klar favoritt enda, men jeg holder en liten knapp på kokos.

Finn frem food processor’en og lag disse på null komma niks. Og siden de er så enkle å lage, trenger du ikke lage mange om gangen.

Sunne søte trøfler – lager ca. 25 stykker
  • 100g dadler (husk å ta ut stenen)
  • 100g solsikkefrø
  • 1 ts vaniljeekstrakt (valgfritt)

til å rulle i

  • revet kokos, grovhakkede pistasjnøtter, ristede sesamfrø, kakao-nibs, eller lignende.

Ha halvparten av solsikkefrøene i en food processor og kjør til de er finhakket. Ha opp i resten av solsikkefrøene og dadlene. Kjør til blandet. Avhengig av maskin må du kanskje  blande massen sammen for hånd til slutt.

Knip av passe mengder og rull til trøfler. Jeg liker å lage de mellom 1-2 cm i diameter. Rull trøflene i ønsket topping og sett på et fat eller i en boks med lokk.

Oppbevar kjølig og spis når du har behov for litt søtt.

P5090068

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »