Bulgursalat med brokkoli, agurk og rødløk

Bulgursalat med brokkoli, agurk og rødløk

Bulgursalat med brokkoli, agurk og rødløk ja, og litt til… Jer er nemlig glad i salater som metter og da må det for min del være noe mer enn bare grønt.

Bulgur egner seg supert til salater, men har du ikke eller liker du det ikke kan du gjerne bytte det ut med noe annet. Perlespelt for eksempel. Couscous hadde også vært en mulighet, men jeg foretrekker perlespelt som alternativ – den er kraftigere om du skjønner hva jeg mener og passer bedre i denne salaten.

La gjerne salaten stå og godgjøre seg noe før servering – da kommer smakene bedre frem. Den oppbevares fint i kjøleskapet, men smaker best om den får tid til å komme til romtemperatur igjen.

Synes du det ikke holder med en salat til middag er det godt med et stykke kjøtt til. Jeg er på til å legge en entrecôte på grillen som skal spises med salaten – var visst litt ekstra sulten i dag…

Bulgursalat med brokkoli, agurk og rødløk

  • 2.5 dl bulgur, grov
  • en grønnsaksbuljong terning
  • en sitron
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 1 ts grov sennep
  • 1 ansjosfilet
  • 1/2 ts sukker
  • 2-3 dl olivenolje
  • salt, pepper, chiliflak
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/2 ts tørket basilikum
  • 1/2 brokkoli i fine skiver
  • 1/2 eller en liten rød løk i fone skiver
  • 1/2 agurk i fone skiver
  • 4  reddiker i fone skiver
  • 4 soltørkede tomater i fine skiver
  • en håndfull pistasjnøtter

Bulgursalat med brokkoli, agurk og rødløk

Skyll bulgur i kaldt vann. Ha den opp i en kjele og fyll på med dobbelt så mye vann og buljongterningen. La det småkoke til det meste av vannet er borte og bulgur er gjennomkokt. Det tar ca. 10 minutter.

Hell av vannet, skyll bulgur i kaldt vann og la det renne godt av.

Lag dressingen imens. Ha saften av en sitron og 1-2 hvitløksfedd i en liten foodprocessor og kjør til hvitløken er finhakket. La det stå et par minutter. Tilsett sennep, ansjos og sukker og bland. Ha opp i olivenolje i tre omganger mens du kjører food processoren. Ha opp i oregano og basilikum og smak til med salt, pepper og chiliflak.  Dressingen skal ha mye smak – husk at du skal blande det ut med mye salat.

Grønnsakene ( med unntak av de soltørkede tomatene) skjæres i fine skiver med hjelp av en mandolin. Har du ikke en mandolin kan du skjære alle grønnsakene i tynne skiver med kniv. Skyll gjerne løken i kaldt vann om du ikke liker en veldig utpreget løk smak på salaten. Tørk de lett med tørkepapir.

Bland bulgur, grønnsaker og dressingen sammen i en stor bolle. Ha salaten over i en serveringsskål/ -fat og dryss med grovhakkede pistasjnøtter.

Bulgursalat med brokkoli, agurk og rødløk

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »