ANNONSE

Eggmuffins med pølse og spinat

eggmuffins med pølse og spinat

Eggmuffins med pølse og spinat er bare halve sannheten. Det er faktisk mange flere digge ingredienser…. Paprika for eksempel. For ikke å nevne løk. Og hvitløk – det må man jo alltid ha. Og ost…ja, ost. Deilig ost som smelter i midten…

Er du ikke overbevist enda, så kan jeg fortelle deg at du kan fryse disse eggmuffinsene. Eller steke de dagen før, oppbevare de kjølig og varme de opp i ovnen igjen. Funker supert.

Her følger grunnoppskriften, men den må du gjerne leke med.

Eggmuffins med pølse og spinat

  • en løk, grovhakket
  • 2 hvitløksfedd finhakket
  • ca. 200g pølse gjerne av type bratwurst eller annet med god smak, i terninger
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 1 gul paprika, i terninger
  • 100g fersk spinat
  • 50g revet ost – gjerne en osteblanding
  • 10 egg
  • salt, pepper

Ovn temp 180 °

Varm litt olivenolje i en stekepanne og stek løken på middelsvarme til myk. Ha opp i hvitløken og pølse og stek noen minutter til.

Ha opp i paprikaene og stek videre til de blir litt myke. Ha opp i spinaten og stek til det visner.

Ta stekepannen av varmen og la blandingen avkjøle noe.

Pisk eggene sammen og krydre med noe salt og pepper.

Dette funker best med non-stick muffinsformer. Er de ikke det må de smøres, men jeg gir ingen garantier for at de løsner pent fra formen (mine gjorde ikke det…) Alternativt kan du kle bunnen med litt bakepapir.

Hell pølseblaningen i muffinsformen, slik som dette:

eggmuffins med pølse og spinat

Ha på litt ost….

eggmuffins med pølse og spinat

og topp med eggeblandingen.

eggmuffins med pølse og spinat

Sett muffinsformen i ovnen og stek i 20-30 minutter til eggmuffinsene er helt gjennomstekte.  Da ser de slik ut (minus pynten altså…)

eggmuffins med pølse og spinat

Server de gjerne med en gang mens de er varme.

Alternativt kan de oppbevares kjølig og varmes opp ved behov. Eggmuffins går også fint an å fryse.

Supert å servere om du har invitert mange på frokost/brunch…..

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »