ANNONSE

Brownies

brownies

Det var jo i grunnen isens skyld at det måtte bli brownies. Du skjønner jeg hadde en kartong med fløte som hadde gått 5 dager over sin ‘best før’ dato uten å ha blitt dårlig. Dermed måtte det bli is.

Og når jeg først hadde laget is, og det viste seg at vi skulle ha gjester, ja, så måtte jeg ha noe å servere isen med. Logisk ikke sant?

Jeg liker ikke å repetere meg selv, så jeg tok en oppskrift på brownies fra bloggen og gjorde den litt om. Tilsatt en espresso, og endret litt på mengdene.

Og på null komma niks, og uten noe særlig planlegging ble det deilig brownies med hjemmelagd is og jordbær.

Det er digg det!

brownies

Brownies

  • 200g smør
  • 200g mørk sjokolade, grovhakket
  • 1 espresso
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 400g sukker
  • 5 egg
  • 100g hvetemel
  • 50g kakao

Ovn temp 180°

Smelt smøret på lav temperatur i en litt stor kjele (du skal lage hele browniesdeigen i den). Så snart smøret har smeltet tar du kjelen av varmen og tilsetter sjokoladen.

La sjokoladen smelte noe i det varme smøret, rør så sammen til en glatt blanding.

Ha opp i espresso, vaniljeekstrakt og sukkeret. Rør sammen. Pisk inn eggene.

Sikt melet og kakaoen og ha det opp i deigen. Rør sammen.

Hell deigen i en form på ca. 20x30cm som du har kledd med bakepapir. Sett brownies i forvarmet ovn.

Stek i ca. 20 mintter eller til en kakepinne kommer ut ren. La brownies avkjøle i formen.

Skjær brownies i ruter når den er avkjølt (eller fortsatt litt lunken) og server med is og jordbær.

brownies

Kommentarer

  1. Reply Fiona 1. oktober 2017

    Hei. Jeg lurer på om man kan ta vanlig vanelijesuker i boks istedenfor vaniljeekstrak i den brownies kakken?

    • Reply Mat På Bordet 3. oktober 2017

      Det kan du Fiona 🙂

  2. Reply Sigrid-Helen 26. juni 2016

    Hei Ina!
    Du har glemt å skrive når eggene skal oppi røren?
    mvh, Sigrid

    • Reply Mat På Bordet 26. juni 2016

      Tabbe! 🙁
      Oppskriften er rettet nå – takk for at du sa fra Sigrid-Helen 🙂

  3. Reply Mari 25. mai 2016

    Takk, da skal det snart bli brownies her, med eller uten kaffe til/i 🙂

    mvh
    Mari

    • Reply Mat På Bordet 26. mai 2016

      Så bra Mari!

  4. Reply Mari 23. mai 2016

    Dette er antakelig et dumt spørsmål! Forklaringen er vel at det kommer fra en som aldri drikker NOEN form for kaffe!

    Hvor mye er «en espresso»? Smaker det tydelig kaffe av disse brownies?

    • Reply Mat På Bordet 25. mai 2016

      Hei Mari!
      Er det mulig? Er det noen som aldri drikker kaffe?? Neida 🙂
      En espresso er lik ca. 1 dl sterk kaffe. Og nei du smaker ikke kaffeen, den er med på å forsterke sjokoladesmaken faktisk!
      Når det er sagt så funker oppskriften fint uten kaffeen også ….

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »