Det var jo i grunnen isens skyld at det måtte bli brownies. Du skjønner jeg hadde en kartong med fløte som hadde gått 5 dager over sin ‘best før’ dato uten å ha blitt dårlig. Dermed måtte det bli is.
Og når jeg først hadde laget is, og det viste seg at vi skulle ha gjester, ja, så måtte jeg ha noe å servere isen med. Logisk ikke sant?
Jeg liker ikke å repetere meg selv, så jeg tok en oppskrift på brownies fra bloggen og gjorde den litt om. Tilsatt en espresso, og endret litt på mengdene.
Og på null komma niks, og uten noe særlig planlegging ble det deilig brownies med hjemmelagd is og jordbær.
Det er digg det!
Brownies
ingredienser
200g smør
200g mørk sjokolade, grovhakket
1 espresso
1 ts vaniljeekstrakt
400g sukker
5 egg
100g hvetemel
50g kakao
fremgangsmåte
Ovn temp 180°
Smelt smøret på lav temperatur i en litt stor kjele (du skal lage hele browniesdeigen i den). Så snart smøret har smeltet tar du kjelen av varmen og tilsetter sjokoladen.
La sjokoladen smelte noe i det varme smøret, rør så sammen til en glatt blanding.
Ha opp i espresso, vaniljeekstrakt og sukkeret. Rør sammen. Pisk inn eggene.
Sikt melet og kakaoen og ha det opp i deigen. Rør sammen.
Hell deigen i en form på ca. 20x30cm som du har kledd med bakepapir. Sett brownies i forvarmet ovn.
Stek i ca. 20 mintter eller til en kakepinne kommer ut ren. La brownies avkjøle i formen.
Skjær brownies i ruter når den er avkjølt (eller fortsatt litt lunken) og server med is og jordbær.
Hei Mari!
Er det mulig? Er det noen som aldri drikker kaffe?? Neida 🙂
En espresso er lik ca. 1 dl sterk kaffe. Og nei du smaker ikke kaffeen, den er med på å forsterke sjokoladesmaken faktisk!
Når det er sagt så funker oppskriften fint uten kaffeen også ….
Hei. Jeg lurer på om man kan ta vanlig vanelijesuker i boks istedenfor vaniljeekstrak i den brownies kakken?
Det kan du Fiona 🙂
Hei Ina!
Du har glemt å skrive når eggene skal oppi røren?
mvh, Sigrid
Tabbe! 🙁
Oppskriften er rettet nå – takk for at du sa fra Sigrid-Helen 🙂
Takk, da skal det snart bli brownies her, med eller uten kaffe til/i 🙂
mvh
Mari
Så bra Mari!
Dette er antakelig et dumt spørsmål! Forklaringen er vel at det kommer fra en som aldri drikker NOEN form for kaffe!
Hvor mye er «en espresso»? Smaker det tydelig kaffe av disse brownies?
Hei Mari!
Er det mulig? Er det noen som aldri drikker kaffe?? Neida 🙂
En espresso er lik ca. 1 dl sterk kaffe. Og nei du smaker ikke kaffeen, den er med på å forsterke sjokoladesmaken faktisk!
Når det er sagt så funker oppskriften fint uten kaffeen også ….