Sjokoladeis , uten iskremmaskin

Sjokoladeis med sjokoladebiter og valnøtter, uten iskremmaskin

Det er istid! Det er det i grunnen hele året, men spesielt bra trykk blir det på iskonsumet her i huset når solen skinner og gradestokken kryper oppover.

Ikke at det var tilfelle i løpet av helgen, det var kaldt og ufyselig, men jeg er evig optimist. Det ble derfor is i helgen – det så du kanskje på snap, du som følger meg der også. Det manglet ikke på tilbakemeldinger, så her kommer oppskriften for jeg skjønner at dere ikke kan vente.

Værmeldingen fremover ser også lyst ut, så sett i gang, lag is!

Dette er en variasjon på den opprinnelige oppskriften som jeg postet her på bloggen for et par år siden – den beste vaniljeisen helt uten iskremmaskin. Sjokoladeisen lages også helt uten iskremmaskin men du trenger søtet kondensert melk. Ikke Viking melk altså (selv om det kanskje også hadde funket, bare husk å tilsette sukker) men en søtet variant. Det er flere og flere butikker som tar den inn, men den er billigst i innvandrerbutikkene.

Du vil kanskje også legge merke til at forholdet kremfløte – søtet kondensert melk er noe endret. Jeg synes dette forholdet funker bra, ikke for søtt.

Sjokoladeis uten iskremmaskin

  • 7.5dl kald kremfløte (stor kartong)
  • en boks (400g) søtet kondensert melk
  • 200g mørk sjokolade, grovhakket
  • 1 espresso
  • 100g valnøtter, grovhakket (valgfritt)
  • 100g sjokolade, finhakket (valgfritt)

Ha 200g grovhakkket sjokolade i en skål og hell den varme espressoen over. Sett skålen over vannbad og rør til sjokoladen er smeltet og du har en glatt sjokoladesaus. La sjokoladesausen avkjøle helt.

Rør kremfløte og søtet kondensert melk sammen. Pisk til du har en stiv krem. Ta et par spiseskjeer av kremen og rør inn i sjokoladesausen for å ‘løsne’ litt på den.

Hell sjokoladesausen i kremblandingen og rør sammen.

Ønsker du, kan du røre inn grovhakkede nøtter og finhakket sjokolade på dette punktet.

Hell sjokoladeisen i former (jeg bruker gjerne brødformer) dekk de til med plast og sett i frysen.

Isen trenger 6-8 timer for å bli helt stiv. Ta den gjerne ut 15 minutter før servering slik at det er lettere å forsyne seg fra.

Pynt gjerne med mer sjokolade og nøtter.

Sjokoladeis med sjokoladebiter og valnøtter, uten iskremmaskin

Tips:

  • hadde vi hatt mini marshmallows hadde de havnet i isen de og….
  • bland gjerne inn tørket frukt i is blandingen. Jeg innbiller meg at tørkede kirsebær hadde vært knallgodt!
  • lag ispinner! Hell isen i ispinneformer og frys – kjempedigg!

 

Kommentarer

  1. Reply Anne Cecilie 4. juli 2016

    Jeg laget denne i går, og syntes den ble litt «kornete» i konsistensen. Smakte på den i dag, og den var på en måte litt tørr – selv om smaken var himmelsk!! Kan jeg ha pisket fløte og kondensert melk litt for mye kanskje? Skal absolutt prøve igjen

  2. Reply Tonje 13. juni 2016

    Hei! Prøvd flere varianter av isen din,- vidunderlig og farlig Tenkt på om det hadde fungert med en slags crossover av sorbet og iskrem…. Feks most mango og søt kondensert melk. Tror du man ville få en god konsistens?

    • Reply Mat På Bordet 14. juni 2016

      Hei Tonje – Ja, jeg tror mango kunne fungere godt. Hadde laget en puree først – altså kjørt mangokjøttet helt glatt og så blandet det inn isen. Tror også at jeg hadde passet på at ikke pureen var for våt…

  3. Reply Elena 30. mai 2016

    Hvor er skålene fra? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 31. mai 2016

      Hei Elena

      oooo det husker jeg ikke helt, samler på skåler skjønner du som jeg kjøper på reise, på loppemarkedet, på tilfeldige turer innom butikker…
      Den som er mest synlig, altså den du ser mest av i nederste bildet er fra Broste – mener at jeg kjøpte den på på Home & Cottage.

      • Reply Elena 1. juni 2016

        Tusen takk for svar i alle fall! Og takk for inspirerende blogg!

  4. Reply Kamilla Haaland 25. mai 2016

    Det så helt fantastisk godt ut! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 25. mai 2016

      Takk Kamilla! Vi kastet oss alle over isen – kjempegod!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »