Ris med kylling og erter

Ris med kylling og erter

Ris med kylling og erter viste seg å være en slager her hjemme overraskende nok. Dette er jo ikke noe fancy middag, og egentlig ‘bare’ en blanding av litt av hvert. En slags pytt i panne med ris er kanskje den beste måten å forklare det på.

For det jeg gjorde var å koke litt ris (rød ris om du ikke kjenner igjen typen på bildet, men bruk det du har). Mens den kokte stekte jeg litt kylling, skjærte opp litt vårløk og ristet noen pinjekjerner. Frosne erter gikk i stekepannen med kyllingen når den var ferdigstekt og så var det bare snakk om å blande resten av ingrediensene sammen.

Lurer du på hva de oransje strimlene er så er det aprikos! De la jeg også opp i stekepannen med kyllingen og de smeltet nesten…så digg. Så ble det noen ekstra strimler på toppen som pynt. Kjempegodt med søte erter og søt aprikos i denne ellers så enkel retten .

Ris med kylling og erter ( 4- 6 personer)

ingredienser
  • 4 dl ris
  • grønnsaks- eller kyllingbuljong
  • 150g bacon
  • 600g kyllingfilet eller kyllinlårkjøtt i teringer
  • 200g frosne selskapserter
  • 8 - 10 tørkede aprikoser, i strimler
  • 4 vårløk, i tynne skiver
  • en god håndfull ristede pinjekjerner
  • frisk koriander
  • olje til steking, salt og pepper
fremgangsmåte

Kok risen i buljong. Les på pakken hvor mye vann du trenger i forhold til risen og ha opp i egnet mengde buljong. Rød risen skylte jeg første og kokte opp i dobbelt så mye vann med en buljongterning. Det tok ca. 20 til risen var kokt.

Mens risen koker forbereder du resten av ingrediensene. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de begynner å få litt farge. Hell pinjekjernene over i en skål.

Ha litt olje i stekepannen og stek bacon sprø. Er det mye fett i pannen kan du gjerne helle litt av, om det er lite tilsette mer kyllingen. Ha kyllingen opp i stekepannen sammen med bacon. Krydre med salt og pepper under stekingen. Når kyllingen er ferdigstekt har du opp i ertene og steke noen minutter til. Hold litt av aprikosen tilbake til pynt og ha resten opp i stekepannen.

Risen bør være kokt nå. Bland risen med kyllingen og rør inn vårløken.

Pynt med aprikos og frisk koriander før servering.

Ris med kylling og erter

Om du vil ha litt futt kan du krydre kyllingen med chilipulver eller steke kyllingen med litt fersk chili. Alternativt kan du lage retten som beskrevet over og servere hot sauce ved siden av for de som liker det litt spicy.

PS. Når du kjøper kylling, så tenk litt på hva slags kylling du kjøper. Sjekk denne tabellen for å få mer informasjon over kyllingraser, fôr, oppvekstkår, osv.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »