Deilig jordbæris uten iskremmaskin

Deilig jordbæris uten iskremmaskin

Det har aldri vært så enkelt å lage is etter at jeg begynte med denne metoden. Litt som med eltefritt brød som viste seg å være en utrolig enkel metode å lage deilig brød på, gjør denne teknikken det samme for is.

Hemmeligheten er søtet kondensert melk. Den har den egenskapen at når den fryser så beholder den sin silkemyke konsistens. Blander du den med pisket fløte og setter den i frysen får du deilig silkemyk is uten å måtte bruke iskremmaskin eller røre i massen hver halvtime mens den fryser.

En helt genial teknikk altså som gjør det mulig for alle å lage hjemmelaget is. Og siden man ikke bare kan servere vaniljeis lager jeg nå varianter slik at du har flere is å velge mellom når du først skal lage. Helt nederst i innlegget finner du lenker til andre is oppskrifter laget uten iskremmaskin.

Men før du gjør det, la oss snakke litt om denne jordbærisen. Isen lagde jeg på snap forrige uke av jordbær som jeg hadde til overs fra 17.mai. Jordbær som ikke var så fristende å spise som de var men passet utmerket til sylting eller i dette tilfellet, is. Jordbærene moste jeg med gaffel og blandet med litt hjemmelaget rabarbrasyltetøyet med vanilje. Du kan selvsagt bruke det du vil av syltetøy – jordbærsyltetøy eller bringebærsyltetøy for eksempel,  eller bare mose inn litt sukker om ikke bærene er søte nok.

Å så digg det ble….

Deilig jordbæris uten iskremmaskin

Deilig jordbæris uten iskremmaskin

ingredienser
 • 7.5 dl kremfløte (en stor kartong)
 • en boks á 400g søtet kondensert melk
 • ca. en kurv med jordbær, renset
 • 3 gode spiseskjeer rabarbrasyltetøy med vanilje eller annen syltetøy
fremgangsmåte

Mos jordbærene med en gaffel og rør inn syltetøyet. Syltetøyet er ikke avgjørende og du kan gjerne bruke det du har av syltetøy (så lenge det passer med jordbær….) Alternativt kunne du smaksette med litt sukker eller har du balsamicosirup er det også veldig godt. Smak deg frem!

Rør kremfløte og søtet kondensert melk sammen. Pisk til du har en stiv krem. Ta et par spiseskjeer av kremen og rør inn i jordbærblandingen.

Hell jordbærblandingen i kremblandingen og rør sammen.

Hell jordbærisen i former (jeg bruker gjerne brødformer) dekk de til med plast og sett i frysen.

Isen trenger 6-8 timer for å bli helt stiv.

Deilig jordbæris uten iskremmaskin

Ta isen ut 15-20 minutter før servering slik at den tiner noe før du den skal serveres. Håper det smaker!

Deilig jordbæris uten iskremmaskin

Lyst på flere oppskrifter på is som lages uten iskremmaskin? Prøv en av disse!

jordbæris

 

Sjokoladeis uten iskremmaskinKaramellis uten iskremmaskinKrokanis uten iskremmaskin

Kommentarer

 • Reply Gwen-Marie Alfheim 20. mai 2018

  Koker du den kondenserte melka før den vispes? Jeg klarer ikke å piske den stiv sammen med fløte.. det resulterer i at kaken blir isete og ikke noe bra.

  • Reply Mat På Bordet 30. mai 2018

   Hei Gwen-Marie
   Nei, den kondenserte melken skal ikke kokes.
   Pass på at kremfløten er kald og vil du være ekstra sikker (særlig i dette varme været) kan den kondenserte melken også være kald før du pisker den sammen.
   Husk også at det er søtet kondensert melk som skal brukes ikke kondensert melk. Det er vesentlig forskjell på de to.
   Lykke til!
   hilsen
   ina

 • Reply Kine 13. juni 2017

  Isen blei kjempe god. Jeg brukte friske bringebær som jeg moste og blanda med pasjonsfruktsyltetøy. Men jeg fikk litt rar konsistens. Kan jeg ha vispa for lenge. Eller for lite ?? Uansett, så ble det kjempe godt. Denne skal jeg prøve flere varianter av

  • Reply Mat På Bordet 19. juni 2017

   Hei Kine
   Hmmm, det kan hende at du vispet for lenge eller for lite, litt vanskelig å si. Hvordan var konsistensen? Men, bra at det smakte godt og ja, det er bare å lage flere varianter, kanskje du finner ut av hva som gikk feil 🙂

 • Reply Aimee 30. juli 2016

  Hvordan tror du denne blir med blåbær? Og hvor mye blåbær ville vært passelig å bruke? Tenker da på selvplukkede fra skogen 🙂

  • Reply Mat På Bordet 31. juli 2016

   Har selv tenkt å lage isen med blåbær men ikke kommet så langt – tror det kan være kanongodt og ikke minst ha en utrolig fin farge!
   Hvor mye er vanskelig å si. Skulle jeg ha laget det hadde jeg most 3 eller 4 gode håndfull med blåbær, kanskje til og med kjørt de litt glatt med en stavmikser og rørt de forsiktig inn i isblandingen til jeg hadde en fin marmoret effekt. Så hadde jeg vurdert om jeg skulle legge inn noen hele blåbær også….
   Lykke til! Send meg gjerne bilde om du lager den!

   • Reply Aimee 31. juli 2016

    Tusen takk for tips! Skal prøve meg litt frem her, bilde kommer! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »