Man kan jo aldri ha nok kålsalat ikke sant? Og når man kan variere i det uendelig, ja, da blir det også flere blogginnlegg om denne herlige salaten.
Denne er en blanding av litt av hvert, mest kål (og da gjerne en blanding av grønn og rød for å få litt fargespill) men mye annet godt. Så har jeg også lagt til noen frø – husk å riste de slik at du får mest mulig smak ut av de – og noen deilige tørkede tranebær. Har du ikke tranebær kan du bytte det ut med for eksempel rosiner eller grovhakkede aprikoser. Det er så godt og litt overraskende med noe søtt i salaten.
Kålsalat med frø og bær
ingredienser
1/4 rødkål
1/4 grønnkål
4 gulrøtter
100g spinat
1 hvitløksfedd, presset
50ml sitronsaft
150ml olivenolje
salt, pepper
1/2 ts spisskumin
2 håndfull frø - gjerne en blanding, solsikkefrø, solsikkekjerner, sesamfrø, osv. - ristet
en håndfull tørkede tranebær
fremgangsmåte
Skjær kålen i fine skiver og ha i en stor bolle. Skrell og skjær gulrøtter i lange fine strimler eller i fine skiver. Ha gulrøttene opp i bollen sammen med kålen. Jeg liker også å skjære spinaten i strimler, men det er ikke nødvendig. Ha spinaten i bollen.
Lag dressingen. Hell sitronsaften over hvitløken og la det marinere noen minutter. Du kan riste frøene imens om ikke du har gjort det allerede. Rør inn olivenolje og spisskummin og smak til med salt og pepper.
Ha halvparten av dressingen over salaten og bland godt. Ha salaten i en serveringsbolle eller -fat. Strø frø og bær over salaten og server med resten av dressingen ved siden av.
Kålsalaten passer utmerket som tilbehør til hamburgere for eksempel.