ANNONSE

Ovnsbakte poteter med urter, hvitløk og parmesan

Ovnsbakte poteter med urter, hvitløk og parmesan

Finn på noe nytt med potetene dine! Prøv for eksempel ovnsbakte poteter med urter, hvitløk og parmesan,  servert med en enkel rømmedip. Ikke er de vanskelige å lage og ikke tar det mye tid heller.

Poteter skjæres i båter (behold gjerne skallet på, da blir de ekstra gode) og blandes med olje, urter, krydder og ost. Lag gjerne en egen krydderblanding om du vil eller bruk oppskriften under.

Deretter er det bare å sette potetene i ovnen og la de godgjøre seg. Spis gjerne med grillmat. En deilig grønn- eller kålsalat kan gjerne også være en del av måltidet.

Ovnsbakte poteter med urter, hvitløk og parmesan

  • 1 kg nypoteter skjært i like store båter
  • 4 ss olivenolje
  • 1/2 ts tørket oregano*
  • 1/2 ts tørket basilikum*
  • 1 ts havsalt
  • 1/2 ts ristet hvitløk/pepper blanding* *eller hvitløkspulver
  • en liten håndfull nyrevet parmesanost (10-20 g)

*alternativt kan du bruke 1ts herbe de Provence

**jeg bruker denne fra Santa Maria

Ovn temp 200°

Skjær potetene i båter. Avhengig av størrelsen på potetene blir det 4 – 6 eller kanskje til og med 8. Viktig er at det er nogenlunde samme størrelse.  Ha potetene i en skål.

Bland olivenolje med oregano, basilikum, havsalt og hvitløkskrydder. Hell over potetene og bland godt.

Hell parmesan over potetene og bland godt.

Ha potetene i en stor ildfastform og fordel de slik at de ikke ligger på toppen av hverandre.

Sett potetene i forvarmet ovn og stek i 25-30 minutter til de er gyldne og møre. Server varme gjerne med en enkel rømmedressing.

Ovnsbakte poteter med urter, hvitløk og parmesan

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »