Rabarbrasyltetøy med ingefær

Rabarbrasyltetøy med ingefær

Rabarbrasyltetøy med vanilje er den mest besøkte syltetøyoppskriften her på bloggen. Ikke rart egentlig, folk er tydeligvis glad i rabarbra og kombinert med vanilje, ja, resultatet er bare digg. Den blir fort din syltetøyfavoritt så pass på å lage nok om du har tenkt å prøve deg på oppskriften.

Og nå kommer det nok en variant. Jeg har både lest om og flere av dere leseres har tipset om at kombinasjonen rabarbra – ingefær er ganske så god. Jeg kan fortelle deg at det stemmer for nå har jeg også laget rabarbrasyltetøy med ingefær. Du så godt det er. Ingen overveldende smak av ingefær, men allikevel ganske tydelig. Kjempedigg. Og nå har vi ett problem, for vi klarer ikke å bestemme oss for hvilket rabarbrasyltetøy er best – med vanilje, eller med ingefær….

Rabarbrasyltetøy med ingefær

I forgrunnnen på bildet ser du glassene med rabarbrasyltetøy med ingefær, den bakerste er det siste glasset av rabarbrasyltetøy med vanilje. Litt fargeforskjell ser dere, men så har den sistnevnte jukset til seg litt farge med hjelp av noen jordbær. Og det kan du selvsagt gjøre med rabarbrasyltetøy med ingefær – ha opp i noen jordbær og om du har noen ‘gamle’ jordbær liggende som ikke frister å spise men som passer godt til sylting, det blir sikkert knall godt det og.

Rabarbrasyltetøy med ingefær

  • ca. 800g rabarbra, i store biter
  • 500g sukker
  • saften av en sitron
  • ca. 3 ss finrevet fersk ingefær

Ha alle ingrediensene i en stor bolle (plast, keramikk eller glass) og bland sammen. La det stå og marinere noen timer, saften trekkes langsomt ut av rabarbraen. Alternativt kan du dekke bollen med plast og la det stå over natten.

Hell alt over i en gryte og kok opp syltetøyet sakte under omrøring. Så snart sukkeret har smeltet kan du kjøre på med litt varme for å koke opp syltetøyet. Kok videre til det tykner noe og hell så over i varme, steriliserte glass. Sett lokk umiddelbart på glassene og la de avkjøle på kjøkkenbenken. Når de er helt avkjølt kan glassene settes i kjøleskapet.

Og forresten, syltetøyet er knallgodt på vafler i tilfelle du lurte på det..♥

Rabarbrasyltetøy med ingefær

Kommentarer

  1. Reply norman reppenhagen 12. oktober 2016

    laget ditt syltetøy m/jordbærrabarbra for noen måneder siden……meget godt!!
    gjør det nok en gang med dobbel porsjon og gleder meg allerede….
    det dumme er at min kone for en gangs skyld likte det jeg laget…..
    v h norman

    • Reply Mat På Bordet 12. oktober 2016

      Ha ha ha, ja, kjenner igjen den Norman. Laget noe skikkelig digg og så skal alle ha….. sukk 🙂 🙂

  2. Reply Herlaug Elisabeth Hanssen 5. september 2016

    Hei,
    skal rabarbrastilkene renskes?
    Har plantet rabarbra i sommer og den har vokset bra. Kan jeg lage syltetøy av de kraftigste stilkene i år?
    Takk for svar.
    Mvh Herlaug E Hanssen

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2016

      Hvis de er trevlete ville jeg har rensket de Herlaug. Men ja, du kan lage syltetøy av de 🙂

  3. Reply Anne Flesjø 18. august 2016

    Veldig godt med rabarbra og ingefær. Er nå på andre runde, for jeg har så mye rabarbra. Takk!

    • Reply Mat På Bordet 18. august 2016

      Så bra Anne! Og heldige du som har så mye rabarbra 🙂

  4. Reply Heidi 20. juni 2016

    Jeg lagde dette et par dager etter du la ut oppskriften. Ved første smak var jeg ikke overbegeistret, for jeg syntes det smakte mer chutney enn syltetøy, men nå er jeg blitt vant til syrligheten og liker det veldig godt – spiser syltetøyet nesten hver dag. Tenkte kanskje å bruke oppskriften som utgangspunkt for en chutney også, med bare litt eddik, løkfrø og diverse, før rabarbraen forsvinner fra butikken.

    • Reply Mat På Bordet 20. juni 2016

      Så interessant Heidi! Jeg fikk ikke noen chutney ‘vibes’ av syltetøyet. Rabarbra varierer i syrlighet så det kan hende at mine var litt søtere i utgangspunktet. Det bare viser at det er viktig å smake maten mens man lager det – også syltetøyet 🙂
      Prøver meg nå på en syltet versjon av rabarbra… blir spennende å smake, er litt skeptisk..

      • Reply Heidi 21. juni 2016

        Det kan hende jeg brukte en annen variant, for mitt syltetøy ble grønt, ikke rødt.

  5. Reply Gro 10. juni 2016

    Dette skal prøves! Jeg har også laget rabarbra- og aprikossyltetøy (brukte tørkede aprikoser), det er nydelig sammen med oster. Takk for masse god inspirasjon, den flotteste matbloggen syns jeg!

    • Reply Mat På Bordet 10. juni 2016

      hei Gro! Ooo, den var ny, aprikos og rabarbra har jeg ikke vært bort i tidligere. Kan tenke meg at det smaker ja!
      Takk for fine ord om bloggen og god helg!!

  6. Reply Ingrid 4. juni 2016

    Denne skal jeg prøve meg på nå i sommer! Takk for oppskrift

    • Reply Mat På Bordet 5. juni 2016

      Bare hyggelig Ingrid, håper det smaker!

  7. Reply mayK 3. juni 2016

    Kombinasjonen rabarbra – vanilje er nydelig, det samme med ingefær, – zest av appelsin smaker veldig godt i vanilje- og ingefær-rabarbra syltetøy..
    Jordbær-Eple Syltetøy med appelsin zest smaker også veldig bra;-)

    • Reply Mat På Bordet 4. juni 2016

      Takk for tips MayK – jeg får fortsette og lage varianter på rabarbrasyltetøyet 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »