Rabarbrasyltetøy med vanilje er den mest besøkte syltetøyoppskriften her på bloggen. Ikke rart egentlig, folk er tydeligvis glad i rabarbra og kombinert med vanilje, ja, resultatet er bare digg. Den blir fort din syltetøyfavoritt så pass på å lage nok om du har tenkt å prøve deg på oppskriften.
Og nå kommer det nok en variant. Jeg har både lest om og flere av dere leseres har tipset om at kombinasjonen rabarbra – ingefær er ganske så god. Jeg kan fortelle deg at det stemmer for nå har jeg også laget rabarbrasyltetøy med ingefær. Du så godt det er. Ingen overveldende smak av ingefær, men allikevel ganske tydelig. Kjempedigg. Og nå har vi ett problem, for vi klarer ikke å bestemme oss for hvilket rabarbrasyltetøy er best – med vanilje, eller med ingefær….
I forgrunnnen på bildet ser du glassene med rabarbrasyltetøy med ingefær, den bakerste er det siste glasset av rabarbrasyltetøy med vanilje. Litt fargeforskjell ser dere, men så har den sistnevnte jukset til seg litt farge med hjelp av noen jordbær. Og det kan du selvsagt gjøre med rabarbrasyltetøy med ingefær – ha opp i noen jordbær og om du har noen ‘gamle’ jordbær liggende som ikke frister å spise men som passer godt til sylting, det blir sikkert knall godt det og.
Rabarbrasyltetøy med ingefær
- ca. 800g rabarbra, i store biter
- 500g sukker
- saften av en sitron
- ca. 3 ss finrevet fersk ingefær
Ha alle ingrediensene i en stor bolle (plast, keramikk eller glass) og bland sammen. La det stå og marinere noen timer, saften trekkes langsomt ut av rabarbraen. Alternativt kan du dekke bollen med plast og la det stå over natten.
Hell alt over i en gryte og kok opp syltetøyet sakte under omrøring. Så snart sukkeret har smeltet kan du kjøre på med litt varme for å koke opp syltetøyet. Kok videre til det tykner noe og hell så over i varme, steriliserte glass. Sett lokk umiddelbart på glassene og la de avkjøle på kjøkkenbenken. Når de er helt avkjølt kan glassene settes i kjøleskapet.
Og forresten, syltetøyet er knallgodt på vafler i tilfelle du lurte på det..♥
Hei, lagde rabarbrasyltetøy (både varianten med ingefær og vanilje) i fjor, og andre av dine oppskrifter. Veldig bra! Min favoritt er nok ingefærvarianten, og jeg er så heldig at min samboer ikke vil spise det, men det er tomt nå likevel.
Jeg lagde også appelsinmarmelade (med ingefær) og det ble himmelsk, samt aprikos som falt i smak hos samboer (mindre hos meg).
Godt det er forskjellig smak og behag.
Nå har jeg lest andre rabarbraoppskrifter og ser ta det også er mulig å ha i syltet ingefær, har du prøvd det? Jeg er så glad i ingefærens smak at jeg tenker på å lage det, så er den klar til jeg koker rabarbrasyltetøyet til helga. Av det som er igjen etter flere varianter av pai, det er helt herlig med rabarbra!!!
God sommer til deg, og takk for flotte oppskrifter og flott blogg.
hei Liv Marit!
Takk for fin tilbakemelding og beklager sent svar.
Det har ikke ligget på prioritetslisten å svare her 😉
Jeg har ikke prøvd med syltet ingefær, men det var jammen en god idé.
Håper du har hatt en strålende sommer – det kommer mer oppskrifter på syltetøy på bloggen fremover. Få se om det blir noen med ingefær og 😉
hilsen
ina
laget ditt syltetøy m/jordbærrabarbra for noen måneder siden……meget godt!!
gjør det nok en gang med dobbel porsjon og gleder meg allerede….
det dumme er at min kone for en gangs skyld likte det jeg laget…..
v h norman
Ha ha ha, ja, kjenner igjen den Norman. Laget noe skikkelig digg og så skal alle ha….. sukk 🙂 🙂
Hei,
skal rabarbrastilkene renskes?
Har plantet rabarbra i sommer og den har vokset bra. Kan jeg lage syltetøy av de kraftigste stilkene i år?
Takk for svar.
Mvh Herlaug E Hanssen
Hvis de er trevlete ville jeg har rensket de Herlaug. Men ja, du kan lage syltetøy av de 🙂
Veldig godt med rabarbra og ingefær. Er nå på andre runde, for jeg har så mye rabarbra. Takk!
Så bra Anne! Og heldige du som har så mye rabarbra 🙂
Jeg lagde dette et par dager etter du la ut oppskriften. Ved første smak var jeg ikke overbegeistret, for jeg syntes det smakte mer chutney enn syltetøy, men nå er jeg blitt vant til syrligheten og liker det veldig godt – spiser syltetøyet nesten hver dag. Tenkte kanskje å bruke oppskriften som utgangspunkt for en chutney også, med bare litt eddik, løkfrø og diverse, før rabarbraen forsvinner fra butikken.
Så interessant Heidi! Jeg fikk ikke noen chutney ‘vibes’ av syltetøyet. Rabarbra varierer i syrlighet så det kan hende at mine var litt søtere i utgangspunktet. Det bare viser at det er viktig å smake maten mens man lager det – også syltetøyet 🙂
Prøver meg nå på en syltet versjon av rabarbra… blir spennende å smake, er litt skeptisk..
Det kan hende jeg brukte en annen variant, for mitt syltetøy ble grønt, ikke rødt.
Dette skal prøves! Jeg har også laget rabarbra- og aprikossyltetøy (brukte tørkede aprikoser), det er nydelig sammen med oster. Takk for masse god inspirasjon, den flotteste matbloggen syns jeg!
hei Gro! Ooo, den var ny, aprikos og rabarbra har jeg ikke vært bort i tidligere. Kan tenke meg at det smaker ja!
Takk for fine ord om bloggen og god helg!!
Denne skal jeg prøve meg på nå i sommer! Takk for oppskrift
Bare hyggelig Ingrid, håper det smaker!
Kombinasjonen rabarbra – vanilje er nydelig, det samme med ingefær, – zest av appelsin smaker veldig godt i vanilje- og ingefær-rabarbra syltetøy..
Jordbær-Eple Syltetøy med appelsin zest smaker også veldig bra;-)
Takk for tips MayK – jeg får fortsette og lage varianter på rabarbrasyltetøyet 🙂