Pastasalat med tunfisk, erter og annet grønt

Pastasalat med tunfisk, erter og annet grønt

Trenger du mat i en fei så er det denne pastasalaten med tunfisk som du skal lage.

Den eneste jobben som må gjøres er å koke pastaen. Og mens vi er på tema, koke pasta altså, pass på at du ikke overkoker den. Pasta skal ha litt bit i seg, altså være al dente som italienerne sier. For å få den al dente setter jeg alltid timeren et par minutter mindre enn koketiden som er anvist på pakken og smaker meg frem til riktig koketid. Husk også at pastaen koker litt videre selv om du har tatt den ut av kokevannet.

Salaten blandes sammen mens pastaen fortsatt er varm – det fremhever de gode smakene i de andre ingrediensene. Server gjerne pastaen som en varm middagsrett eller la den avkjøle og server den som en salat.

Begge alternativer er knallgode!

Pastasalat med tunfisk, erter og annet grønt

  • 200g pasta – jeg har brukt farfalle
  • 100g frosne selskapserter
  • 2 små bokser (85g) tunfisk i olje
  • 2 vårløk i fine skiver
  • en liten bunt fersk dill, grovhakket
  • 1 sitron
  • salt, pepper

Kok pastaen etter pakkens anvisninger. Ha erter i det kokende pastavannet 1 minutt før pastaen er ferdig. Hell av pasta og erter og la det avkjøle noe.

Bryt tunfisken opp i mindre biter – behold oljen.

Bland den lunkne pastaen med erter, tunfisk, vårløk og tunfiskoljen. Rør lett sammen og smak til med sitronsaft, salt og pepper

 

Kommentarer

  1. Reply Omer 8. desember 2016

    takk =) ….some quick recipes for students please =)

    • Reply Mat På Bordet 10. desember 2016

      Check the studentmat category Omer 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »