Ukens oppskrifter

Ukens oppskrifter består denne søndagen av salater! Jeg har plukket 7 salatoppskrifter til inspirasjon og 2 salatdressinger. En blanding av litt av hvert – noen salater er et måltid i seg selv, andre egner seg som tilbehør. Håper du finner en salat eller to du får lyst å prøve deg på!

ukens oppskrifter

Sashimisalat – med laks, mango og avokado og mye annet godt. Spis den til lunsj, middag eller kveldsmat. Lag et stort fat om du skal servere mange, eller bare lag en til deg selv.

ukens oppskrifter

Kyllingsalat – med avokado, grillede grønnsaker, kylling og en deilig urtedressing. Litt tex mex preg på det hele, server gjerne ostequesadillas til. Et måltid i seg selv. Og ps. bytt ut kyllingen med grillet biff om du vil, eller sløyf kjøttet helt.

ukens oppskrifter

Bulgursalat med brokkoli, agurk og rødløk – en salat som metter! Bytt ut bulgur med couscous, ris, quinoa, perlespelt, e.l. om du vil. Salaten er en måltid i seg selv men kan også gjerne serveres til grillmat.

ukens oppskrifter

Nudelsalat med reker – en enkel asiatisk dressing på nudlene er alt som skal til, så er det bare å legge til grønnsaker og urter som det passer seg. Bytt ut reker med grillet kylling, kjøtt eller kanskje soymarinert laks…. Her er det rom for variasjoner!

ukens oppskrifter

Kålsalat med frø og bær – serverte jeg med hamburgere sist jeg lagde den, knallgodt!

ukens oppskrifter

Gresk salat med perlespelt – også et måltid i seg selv men passer også godt som tilbehør til grillmaten.

ukens oppskrifter

Grillet auberginesalat – denne må du bare prøve! Jeg gaflet den i meg og brydde meg ikke om å spise noe til, den er så god i seg selv. Men ja, denne passer også godt til grillings…

ukens oppskrifter

Ranch salatdressing – lag denne krydderblandingen og du kan lage deilig ranch dressing hele sommeren lang! Er supergodt som dip også.

ukens oppskrifter

Grønn salatdressing – denne dressingen kan drysses over den enkleste salaten (grønn salat) og det vil være nok. Bruk den gjerne også som dip.

Ønsker alle en fin uke – spis godt!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »