Du så de her først! Eller kanskje du har fulgt med på snapchat i dag – da så du de der først…
Halvgrove snurrer med urter og ost har nå ligget en halv dag på kjøkkenbenken uten at noen fikk smake for jeg måtte selvsagt ta foto først. Så der her du det, det er ikke bare bare å bo med en matblogger.
Men nå, omsider, er de fotografert og 4 snurrer forsvant i en forrykkende fart. Store forventninger (hele huset duftet av nybakte snurrer jo…) ble innfridd og disse snurrene er nå våre favoritter. Helt til jeg finner på noen nye snurrer tenker jeg…
Halvgrove snurrer med urter og ost – 12 snurrer
ingredienser
gjærdeig
450g hvetemel
50g kruskakli (hvetekli)
1 ts havsalt
2 ts tørrgjær
4 dl lunkent vann
fyll
en god håndfull friske urter grovhakket – basilikum, koriander, oregano, timian, persille
2 vårløk
1 hvitløksfedd
2-3 ss olivenolje
salt , pepper
ca. 200g revet ost, gjerne en blanding av oster (bruk gjerne opp rester)
fremgangsmåte
Ovn temp 200º
Bland hvetemel, kruskakli, havsalt og tørrgjær sammen i en bolle. Bruker du kjøkkenmaskin tilsetter du vannet mens maskinen går. Sett maskinen på laveste hastighet og la den elte deigen i 10-15 minutter. Sett opp hastigheten et hakk og elt videre i 5 minutter. Deigen bør være elastisk og myk.
Lager du deigen for hånd tilsetter du vannet mens du rører deigen sammen med en sleiv. Hell deigen over på en melet kjøkkenbenk og elt for hånd til deigen er myk og elastisk.
Dekk deigen til og sett den til heving et lunt sted en times tid eller til den har doblet i størrelse.
Leg fyllet i mellomtiden. Ha friske urter, vårløk, hvitløk og olivenolje i en food processor og kjør til du har ganske finhakkede urter. Tilsett mer olje om du synes det er for tykt. Smak til med salt og pepper. Ta gjerne litt godt i, husk at smaken ‘forsvinner’ litt i snurrene.
Ta deigen frem og hell den over på en melet flate. Rull den ut til ca. 30x50cm størrelse og pensle med urteoljen. Strø osten over.
Rull deigen sammen og skjær i 12 like store skiver.
Sett skivene på en bakeplate dekket med bakepapir.
Se så fine. Har jo nesten ikke lyst å steke de…..
Dekk snurrene til og sett et lunt sted 30-40 minutter.
Sett så snurrene i forvarmet ovn og stek i 20-30 minutter til de er gyldne og gjennomstekte.
Disse ser gode ut! Er d mulig å lage disse eltefrie tror du? Får ikke dreisen på eltinga i min Kenwoodmaskin. Lurer på om den blir så varm at gjæren dør??? Har i alle fall gitt opp, og gått over til eltefritt. Håper du har tips til eltefri pizzasnurredeig
Høres nydelig ut disse snurrene
Må prøves! Digga innlegget til journalister også
Jeg har en god oppskrift som kan brukes til glutenfritt alternativ og med laktisefri melk.
Troe du jeg kan ha litt skinke i også? Jeg skal servere de i et stort bryllup, der det er 4 timers venting etter selve vielsen til middagen. Kan jeg fryse dem og ta dem opp samme morgen før de serveres? Og enda et spm. Jeg vet det er en del der som hverken tåler melk eller mel, altså cøliaki og melkeallergi. Har du noen god oppskrift på lignende bakverk jeg også kan lage. Takknemlig for svar! Elsker dine oppskrifter
Ja, det går fint med litt skinke og. Du finner en oppskrift på pestosnurrer med skinke på bloggen allerede – bruk søkefunksjonen på bloggen og søk ‘pestosnurrer’.
Når det gjelder frysing så bør ikke det være noe problem. Når det gjelder allergier så har jeg dessverre ikke alternativer til deg.
Lykke til med bryllupet!
Disse ser gode ut! Er d mulig å lage disse eltefrie tror du? Får ikke dreisen på eltinga i min Kenwoodmaskin. Lurer på om den blir så varm at gjæren dør??? Har i alle fall gitt opp, og gått over til eltefritt. Håper du har tips til eltefri pizzasnurredeig
Det burde så absolut være mulig Linda, jeg har jo laget eltefrie kanel- og rosinsnurrer…. http://www.matpaabordet.no/2015/01/01/eltefrie-kanel-og-rosinsnurrer/
Høres nydelig ut disse snurrene
Må prøves! Digga innlegget til journalister også
Jeg har en god oppskrift som kan brukes til glutenfritt alternativ og med laktisefri melk.
Mmmm ja, de er knallgode Marit. Og fint at du har en glutenfri alternativ til Katarina!
Troe du jeg kan ha litt skinke i også? Jeg skal servere de i et stort bryllup, der det er 4 timers venting etter selve vielsen til middagen. Kan jeg fryse dem og ta dem opp samme morgen før de serveres? Og enda et spm. Jeg vet det er en del der som hverken tåler melk eller mel, altså cøliaki og melkeallergi. Har du noen god oppskrift på lignende bakverk jeg også kan lage. Takknemlig for svar! Elsker dine oppskrifter
Hei Katarina
Ja, det går fint med litt skinke og. Du finner en oppskrift på pestosnurrer med skinke på bloggen allerede – bruk søkefunksjonen på bloggen og søk ‘pestosnurrer’.
Når det gjelder frysing så bør ikke det være noe problem. Når det gjelder allergier så har jeg dessverre ikke alternativer til deg.
Lykke til med bryllupet!
Hei! Jeg har en glutenfri oppskrift som kan brukes om du ønsker. Er du på FB kan du sende en melding til Marit Skogeng