Saftig langpannekake med kokos

Saftig langpannekake med kokos

Hvem liker ikke langpannekaker? Enkle å lage, enkelt å ta med seg og alltid godt. Jeg mener, det er jo kake for svingende….

Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i kokos, særlig kombinasjonen kokos og sjokolade. Men, vi holder sjokolade utenfor i denne omgangen og konsentrer oss om å lage en god kokoskake med bare kokos. Ingen dill dall altså. Bare kokos.

Saftig langpannekake med kokos

  • 200g smør, myk
  • 250g sukker
  • 4 egg
  • 300g hvetemel
  • 30g maisena (ca. 2 ss)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 boks a 400g kokomelk
  • ca. 1 dl melk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1ts kokosekstrakt
  • 50g kokosmasse

Glasur

  • 200g kremost, myk
  • 100g smør, myk
  • 300g melis
  • ristet kokosflak til pynt

Ovn temp 180°, varmluft

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Dette vil gjerne ta litt tid. Tilsett egg, ett om gangen og rør til det er godt blandet.

Bland hvetemel med maisena, bakepulver og natron.

Bland kokosmelk med melk, vaniljeekstrakt og om du har, kokosekstrakt. Bruk gjerne en liten pisk om kokosmelken har skilt seg slik at du får en glatt blanding.

Rør hvetemel og melkeblandingen vekselvis i deigen i 5 omganger. Begynn og avslutt med melblandingen. Ikke overarbeid deigen.

Rør inn kokosmassen til slutt.

Hell deigen i en langpanne på ca. 20x30cm som du har kledd med bakepapir.

Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Test med kakepinne. Er det ingen deig som henger igjen på pinnen er kaken ferdigstekt.

La kaken avkjøle i langpanne. Lag glasuren.

Rør den romtempererte kremosten og smøret sammen. Rør melisen inn til du har en glatt glasur.

Smør den avkjølte kaken med glasuren og pynt med ristet kokosflak. Har du ikke kokosflak kan du pynte med kokosmasse.

Saftig langpannekake med kokos

PS. ser du nøye etter ser du at glasuren min er litt kornete. Jeg hadde ikke nok melis (kun 200g) og brukte ca. 50g kokosmel for å tykne glasuren. Bortsett fra at det ble litt kornete var det ganske vellykket og ga god smak. Bare et lite tips altså om du ikke skulle ha nok melis eller om du ønsker en litt mindre søt glasur….

Kommentarer

  1. Reply Siren 4. april 2017

    Hei, hvilken temperatur steker du denne kaken på? Varmluft, eller over-og undervarme?
    Siren

    • Reply Mat På Bordet 13. april 2017

      Hei Siren!
      Ja, sorry, ser at det ikke ble med i oppskriften. Den skal stekes på 180C, varmluft, midterste rille. Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »