Taco med spicy laks, avokado og mango

Taco med spicy laks, avokado og mango

Dette ser digg ut ikke sant? Vel, det er det og. Etter at jeg tok dette bildet lastet jeg opp med enda mer laks og enda mer mango og avokado og koriander og hot sauce og ja, alt… Brettet lefsen i to og spiste med kniv og gaffel. Jeg foretrekker det sånn egentlig, mindre lefse, mer innhold.

Andre i familien liker å fylle lefsen sånn akkurat passe, rulle den sammen og spise med hendene. Begge varianter er selvsagt helt ok og faktisk, helt uten lefse er helt ok det og. Spørs bare om du fortsatt kan kalle det for taco.

Men tilbake til taco med spicy laks, avokado og mango. Oppskriften ble i grunnen til for en kunde i forbindelse med en fotoshoot. Og med fare for å reklamere litt for oppdragsgiveren min så skal jeg fortelle at det var i forbindelse med jubileumsbrosjyren til SALMA. Jeg har allerede skryt av brosjyren på snap for jeg synes den ble så fin! Veslemøy Vråskar tok bildene og jeg lagde all mat, stylet, lagde/korrigerte oppskrifter og Ina fra Cretalux styrte med jernhånd. Det var en i utgangspunktet utfordrende fotoshoot med streng brief (eller kanskje man heller skulle kalle det for utfordrende) men som team løste vi det strålende. Synes nå jeg…

Denne oppskriften finner du altså også i brosjyren, eller heller en variant av den. Jeg hadde så akutt lyst på mango skjønner du og jammen var ikke det godt. Søtt mango mot spicy laks – nam!

Her er oppskriften, lek med den som du vil

Taco med spicy laks, avokado og mango

Taco med spicy laks, avokado og mango – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 600g laksefilet, skinnfri, benfri
  • 2 ts spisskumin
  • 2 ts paprikapulver (jeg brukte røkt, anbefales!)
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 rød løk i tynne skiver
  • 5 hvitløksfedd i tynne skiver
  • 2 avokadoer
  • 1-2 mangoer
  • 2 vårløk i tynne skiver
  • 1/2 rød chili i tynne skiver
  • en god bunt frisk korainder
  • noen salatblader
  • rømme
  • hot sauce
  • lime
  • en pakke tortilla lefser
fremgangsmåte

Ovn temp 200C

Oppskriften fortsetter under bildet.

Taco med spicy laks, avokado og mango

Bland krydderne sammen. Smak det gjerne og tilpass deretter. Legg laksen i en ildfastform eller bakebrett, skjær den i to om den ikke passer, og strø krydderblandingen over laksen. Press det lett ned. Sett laksen i forvarmet ovn og stek i 8-10 minutter.

Varm lefsene i ovnen mens laksen steker.

Stek løk og hvitløk i litt olivenolje mens fisken er i ovnen. Løken skal bare stekes litt og kan gjerne få litt farge.

Tilbered resten av ingrediensene. Skrell og skjær mangoen i skiver. Del avokadoen i to, løft ut stenen og løft avokadokjøttet ut av skallet med hjelp av en stor skje. Skjær avokadoen i skiver.

Legg gjerne alle ingrediensene på bordet i skåler slik at alle kan lage sine egne tacos.

Ta fisken og lefsene ut av ovnen. Fisken brytes opp i større biter med en gaffel og legges opp på lefsene. Fyll på med tilbehør.

Spis og vær glad!

Taco med spicy laks, avokado og mango

Kommentarer

  • Reply Christoffer 22. november 2021

    Hvor mange personer er oppskriftene på denne siden ment for?

    • Reply Mat På Bordet 24. november 2021

      4-6 porsjoner cirka.

  • Reply Anne Marie 26. oktober 2016

    Nam, denne var god! Og lett og rask å lage i tillegg .

  • Reply Jeanette 13. juni 2016

    Ser digg ut! Skal testes i morgen! Takk!

    • Reply Mat På Bordet 14. juni 2016

      Håper det smakte Jeanette!

  • Reply Hanne 13. juni 2016

    Takk for masse gode oppskrifter og inspirasjon. Hvilken hotsaus bruker du?

    • Reply Mat På Bordet 14. juni 2016

      Min favoritt hot sauce er Cholula for meksikansk Hanne. For asiatisk er favoritten sriracha 🙂

      • Reply Line 15. juni 2016

        Hvor kjøper du de ? 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »