De smilte til meg, det kan jeg sverge på.
Disse oransj-røde aprikosene som lå så pent i innpakningen sin og bare ba om å bli tatt med hjem. Så jeg gjorde det.
Ikke visste jeg hva jeg skulle bruke de til, men jeg måtte bare ha de. Det er rett og slett farlig å slippe meg løs i en matbutikk – jeg bruker fort noen tiere på mat jeg ikke vet hva jeg skal bruke til. Sånn er det, jeg kan være litt gærn av og til.
Det ble kake. En saftig aprikoskake for å være presis. Og du så digg den ble.
Fremgangsmåten er kjent, smør og sukker piskes hvitt og luftig. Bruk litt tid på dette – eller dvs har du kjøkkenmaskin så gjør den jobben for deg mens du kan gjøre noe annet (kle kakeformen med bakepapir for eksempel). Pass på å skrape deigen ned fra sidene med jevne mellomrom. Så er det bare å tilsette egg, ett om gangen og så helle det tørre og det våte vekselvis inn i deigen mens maskinen går. Akkurat den siste delen der skal gå raskt, du skal ikke overarbeide deigen på dette punktet.
Vipps så helles deigen i formen, plopp så legges aprikosene på toppen og svisj så settes kaken i ovnen. Håper du satt pris på lydeffektene der…
Gå kjøp deg noen aprikoser du og. Om du ikke er glad i aprikoser, kjøp noe annen frukt. Plommer kanskje, eller fersken, eller kanskje man kunne til og med lage denne kaken med mango. Si fra om du gjør det, det hørtes godt ut med mangokake!
Skal prøve denne til påske, skal lage den på hytta takk for oppskrift
Hei. Tenkte jeg skulle prøve meg på denne kaka da jeg har noen aprikoser i kjøleskapet og denne kaka ser utrolig godt ut. Lurer bare på hvilken str du bruker på forma?
hei Anne!
Jeg brukte en 20cm kakeform, står øverst i fremgangsmåte 😉
lykke til!
hilsen
ina
Den kaken der ser SKIKKELIG lekker ut! Skal lage den neste gang jeg får gjester 🙂
Å ja, gjør det Shanna. Og som sagt, server litt is til, kjempedeilig! 🙂