Saftig aprikoskake

saftig aprikoskake

De smilte til meg, det kan jeg sverge på.

Disse oransj-røde aprikosene som lå så pent i innpakningen sin og bare ba om å bli tatt med hjem. Så jeg gjorde det.

Ikke visste jeg hva jeg skulle bruke de til, men jeg måtte bare ha de. Det er rett og slett farlig å slippe meg løs i en matbutikk – jeg bruker fort noen tiere på mat jeg ikke vet hva jeg skal bruke til. Sånn er det, jeg kan være litt gærn av og til.

Det ble kake. En saftig aprikoskake for å være presis. Og du så digg den ble.

Fremgangsmåten er kjent, smør og sukker piskes hvitt og luftig. Bruk litt tid på dette – eller dvs har du kjøkkenmaskin så gjør den jobben for deg mens du kan gjøre noe annet (kle kakeformen med bakepapir for eksempel). Pass på å skrape deigen ned fra sidene med jevne mellomrom. Så er det bare å tilsette egg, ett om gangen og så helle det tørre og det våte vekselvis inn i deigen mens maskinen går. Akkurat den siste delen der skal gå raskt, du skal ikke overarbeide deigen på dette punktet.

Vipps så helles deigen i formen, plopp så legges aprikosene på toppen og svisj så settes kaken i ovnen. Håper du satt pris på lydeffektene der…

Gå kjøp deg noen aprikoser du og. Om du ikke er glad i aprikoser, kjøp noe annen frukt. Plommer kanskje, eller fersken, eller kanskje man kunne til og med lage denne kaken med mango. Si fra om du gjør det, det hørtes godt ut med mangokake!

Oppskrift følger under bildet
saftig aprikoskake

Saftig aprikoskake

  • 150g myk smør
  • 100g sukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 150g hvetemel
  • 100g finmalte mandler
  • 3 ts bakepulver
  • 150ml melk
  • ca. 8 aprikoser
  • 2-3 ss perlesukker

Ovn temp 180°

Kle en kakeform ø20cm med bakepapir.

Pisk smør og sukker hvit og luftig, Dette tar gjerne ca. 10 minutter med en kjøkkenmaskin. Pass på å skrape ned sidene innimellom.

Tilsett egg, ett om gangen og pisk til lett og luftig. Tilsett vaniljeekstrakten til slutt.

Rør hvetemel, finmalte mandler (mal de selv med en food processor eller kjøp mandelmel) og bakepulver sammen.

Hell melblandingen og melken vekselvis i deigen mens maskinen går. Dette skal gå ganske raskt, deigen skal ikke overarbeides.

Hell deigen i kakeformen. Skjær aprikosene i to og fjerne stenen. Skjær hver halvdel i 4 båter. Fordel 6 aprikoser på toppen av deigen. Strø med perlesukker.

Sett kaken i forvarmet ovn og stek i ca. 30 minutter.

saftig aprikoskake

Aprikosene synker til bunns under stekingen. Etter 30 minutter fordeler du resten av aprikosene på toppen av kaken og lar kaken steke videre til den er feridgstekt, ca. 10-15 minutter til. Sjekk med kakepinne for å se om den er ferdig. Det skal ikke henge noe deig igjen på pinnen.

La kaken avkjøle helt i formen.

saftig aprikoskake

Ta kaken ut av formen og sett forsiktig på en kakefat. Kaken vil være litt fuktig på bunnen. Pynt gjerne med litt mer perlesukker.

Server gjerne kaken som den er. Vil du gjøre litt stas kan du servere den med en god vaniljeis.

saftig aprikoskake

Kommentarer

  1. Reply Shanna 17. juni 2016

    Den kaken der ser SKIKKELIG lekker ut! Skal lage den neste gang jeg får gjester 🙂

    • Reply Mat På Bordet 19. juni 2016

      Å ja, gjør det Shanna. Og som sagt, server litt is til, kjempedeilig! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »