Caprese pizza

caprese pizza

Bestiller du en Caprese salat får du en salat bestående av skiver av mozzarella og tomater, frisk basilikum med en dressing av olivenolje og balsamicoeddik. Caprese pizza er alt det, bare på en pizzabunn!

Vel, ikke helt det samme. Jeg har jukset litt og smurt et godt lag med basilikumpesto på pizzabunnen før jeg toppet den med mozzarella og cherrytomater. Inn i ovnen gikk det  – husk, den skal være glovarm! – og noen minutter senere ble den servert med frisk basilkum og litt balasamicoeddik strødd på toppen. Ooops, ja og så snek det inn noen skiver med rød løk også, for jeg må bare ha løk på pizzaen…

Så enkelt er det altså, og du verden så godt.

Oppskriften følger under bildet.

caprese pizza

Pizza Caprese

Pizzadeig

  • 300g hvetemel
  • 1ts salt
  • 1ts tørgjær
  • ca. 2dl lunkent vann

Topping

  • 4-5 ss basilikumpesto
  • 1/2 rød løk i tynne skiver
  • 100 – 200g mozzarella ost
  • 10 – 15 cherrytomater delt i 4
  • fersk basilikum til pynt
  • balsamicoeddik
  • nykvernet pepper

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Del deigen i to og rull ut til en rund pizza. Smør noen spiseskjeer med basilikumpesto over bunnen. Strø litt ost på toppen. Fordel løk og cherrytomater på pizzaen og topp med mer ost. Kvern litt pepper over det hele.

Lag den andre pizzaen på samme måte.

Sett pizzaen (en om gangen om ikke du har stor nok ovn til å steke begge samtidig) i forvarmet ovn direkte på den varme pizzastenen/bakeplaten. Stek i 5-7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått litt farge.

Strø frisk basilikum på toppen, hell litt balsamicoeddik over pizzaen og kvern gjern litt mer pepper over det hele. Server og husk å steke pizza nummer 2.

caprese pizza

Kommentarer

  1. Reply 6 gode pizzaoppskrifter - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Caprese pizza – hvis du tror at en vegetarpizza er kjedelig så tro om igjen. […]

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »