Saftige, eltefrie rundstykker med frø

saftige, eltefrie rundstykker med frø

Hah! De er jo ikke runde disse rundstykkene mine…

Det er bare en tilfeldighet at de ikke ble runde, tenkte jeg skulle finne på noe nytt. Resultatet er bra, jeg liker firkantede rundstykker jeg. De ble godt motatt her hjemme (firkantede rundstykker i en firkantet matboks er lurt vet du) og enkle å forme var de og. Du trenger bare å forme deigen til en pølse, trykke den flat og så skjære den i firkanter. Enkelt og litt annerledes..

Husk at disse rundstykkene er eltefrie, dvs. at deigen skal røres sammen 12- 18timer før du former deigen til emner og setter de i ovnen. Og ja, de skal i kald ovn. Dermed får de litt hevetid i ovnen før det virkelig braker løs.

Saftige, eltefrie rundstykker med frø

  • 500g hvetemel
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 2 ts havsalt
  • 50g linfrø
  • 50g sesamfrø
  • 50g solsikkekjerner
  • 4 dl vann

Ovn temp 200° (ovn skal ikke forvarmes)

Rør alle ingrediensene med unntak av vannet sammen i en stor bolle, gjerne en med lokk. Tilsett vannet og rør til du har en klissete deig.

Dekk deigen til (det er her det er praktisk med lokk….) og la den stå i fred på kjøkkenbenken din i 12-18 timer.

Hell deigen ut på en godt melet flate og rull den ut til en pølse ca. 30-40 cm lang. Press pølsen flat og skjær like store emner av deigen slik at du får ‘firkantede’ rundstykker. Sats på å lage 10-12 rundstykker.

saftige, eltefrie rundstykker med frø

Sett rundstykkene på et brett, pensle toppene med litt vann og strø litt mer frø på toppen.

Sett brettet i kald ovn, sett temperaturen på 200°. Avhengig av hvor raskt ovnen din kommer opp til temperatur vil det ta 30-35 minutter for å rundstykkene å steke.

Ta de ut av ovnen når de har fått fin farge og la de avkjøle på en rist.

saftige, eltefrie rundstykker med frø

Oppbevar i brødboks eller frys de når de er avkjølt for lengre oppbevaring.

Lyst på flere oppskrifter på eltefrie rundstykker – sjekk her. God bakst!

Kommentarer

  • Reply Astrid 11. september 2016

    Hei!
    Prøvde de rundstykkene til frokost i dag, nydelige! Måtte steke de en stund lengre en oppskriften da jeg opplevde de var bleke og såg rå ut. Brukte over og undervarme, er det best med varmluft?

    • Reply Mat På Bordet 14. september 2016

      Hei Astrid
      Jeg bruker stort sett varmluft for rundstykker, så det kan hende at du må sette opp temperaturen 20C om du skal bruke over- og undervarme eller steke de lengre som du gjorde… 🙂

  • Reply Kristian 16. august 2016

    Jeg har prøvd de fleste oppskriftene for rundstykker her på bloggen, og jeg liker denne best. Anbefales!

  • Reply Marit 25. juni 2016

    Koffor havsalt og ikkje vanleg bordsalt?

    • Reply Mat På Bordet 26. juni 2016

      Fordi det var det jeg hadde tilgjengelig Marit 🙂
      Ikke noe problem å bruke vanlig bordsalt – pass på å bruke noe mindre enn angitt.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »