Hah! De er jo ikke runde disse rundstykkene mine…
Det er bare en tilfeldighet at de ikke ble runde, tenkte jeg skulle finne på noe nytt. Resultatet er bra, jeg liker firkantede rundstykker jeg. De ble godt motatt her hjemme (firkantede rundstykker i en firkantet matboks er lurt vet du) og enkle å forme var de og. Du trenger bare å forme deigen til en pølse, trykke den flat og så skjære den i firkanter. Enkelt og litt annerledes..
Husk at disse rundstykkene er eltefrie, dvs. at deigen skal røres sammen 12- 18timer før du former deigen til emner og setter de i ovnen. Og ja, de skal i kald ovn. Dermed får de litt hevetid i ovnen før det virkelig braker løs.
Saftige, eltefrie rundstykker med frø
- 500g hvetemel
- 1/2 ts tørrgjær
- 2 ts havsalt
- 50g linfrø
- 50g sesamfrø
- 50g solsikkekjerner
- 4 dl vann
Ovn temp 200° (ovn skal ikke forvarmes)
Rør alle ingrediensene med unntak av vannet sammen i en stor bolle, gjerne en med lokk. Tilsett vannet og rør til du har en klissete deig.
Dekk deigen til (det er her det er praktisk med lokk….) og la den stå i fred på kjøkkenbenken din i 12-18 timer.
Hell deigen ut på en godt melet flate og rull den ut til en pølse ca. 30-40 cm lang. Press pølsen flat og skjær like store emner av deigen slik at du får ‘firkantede’ rundstykker. Sats på å lage 10-12 rundstykker.
Sett rundstykkene på et brett, pensle toppene med litt vann og strø litt mer frø på toppen.
Sett brettet i kald ovn, sett temperaturen på 200°. Avhengig av hvor raskt ovnen din kommer opp til temperatur vil det ta 30-35 minutter for å rundstykkene å steke.
Ta de ut av ovnen når de har fått fin farge og la de avkjøle på en rist.
Oppbevar i brødboks eller frys de når de er avkjølt for lengre oppbevaring.
Lyst på flere oppskrifter på eltefrie rundstykker – sjekk her. God bakst!
Hei!
Prøvde de rundstykkene til frokost i dag, nydelige! Måtte steke de en stund lengre en oppskriften da jeg opplevde de var bleke og såg rå ut. Brukte over og undervarme, er det best med varmluft?
Hei Astrid
Jeg bruker stort sett varmluft for rundstykker, så det kan hende at du må sette opp temperaturen 20C om du skal bruke over- og undervarme eller steke de lengre som du gjorde… 🙂
Jeg har prøvd de fleste oppskriftene for rundstykker her på bloggen, og jeg liker denne best. Anbefales!
Koffor havsalt og ikkje vanleg bordsalt?
Fordi det var det jeg hadde tilgjengelig Marit 🙂
Ikke noe problem å bruke vanlig bordsalt – pass på å bruke noe mindre enn angitt.