De begynte som sjokoladesnurrer med nugatti men endte opp som sjokoladeknuter med nugatti. Snurrene ble gode de altså, men knutene ble enda bedre. Vet ikke helt hva som utgjorde forskjellen. Kanskje det var det at nugatti’en var mer eksponert og ble dermed karamellisert visse steder under stekingen. Kanskje det var at nugattien ble bedre fordelt, ikke vet jeg.
Men husk, akkurat i dette tilfellet gjør det ingenting at du blir litt klissete på fingrene….
Sjokoladeknuter med nugatti – lager 12 knuter
- 2dl melk
- 1 egg
- 1 ts vaniljekstrakt
- en halv pose tørrgjær
- 400g hvetemel
- 3 ss kakao
- 100g sukker
- 100g kald smør
Fyll
- 1/2 boks nugatti
- 1 egg til pensling
- grovhakkede hasselnøtter til pynt
- perlesukker til pynt
Ovn temp 200º
Rør melk, egg og vaniljeekstrakt sammen. Bland hvetemel med kakao, sukker og tørrgjær. Ha det våte i det tørre og elt for hånd eller med maskin til du har en smidig deig. Skjær det kalde smøret i terninger og tilsett deigen mens den eltes. Fortsett til all smøret er tilsatt og du har en glatt og smidig deig. Deigen vil være noe klissete.
Dekk deigen til og la den heve til dobbel størrelse et lunt sted. Dette tar 60-90 minutter.
Ha deigen over på en melet flate. Elt den lett, rull den så ut til en firkant på ca. 30 x 50 cm. Fordel nugatti jevnt over det hele. Brett en tredjedel av deigen over mot midten og brett den andre tredjedelen over det igjen.
Del deigen i 12 like brede striper. Løft opp en stripe med deig, tvinn den lett og lag en form for knute. Legg knutene på et bakebrett som du har dekket med bakepapir.
Dekk til knutene, sett de på et lunt sted og la de heve en times tid.
Pensle med egg og strø knutene med grovhakkede hasselnøtter og perlesukker. Sett sjokoladeknutene i forvarmet ovn og stek i 20 minutter.
La de avkjøle på rist. Smaker helt fantastisk mens de fortsatt er lunkne og holder seg godt om du ikke får spist de opp samme dag.
Hvilken temperatur skal de stekes på?
200 C Helen , har nå lagt det inn i oppskriften 🙂
Takk for at du spurte!