Så er turen kommet til Salade Niçoise. Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i tunfisk – gi meg en sandwich med tunfisksalat og jeg er lykkelig:) Får jeg ikke en tunfisksandwich så kan jeg også lett blidgjøres med en Salade Niçoise.
Nå skal det sies at jeg ikke likte Salade Niçoise spesielt godt når jeg fikk den først servert for første gang. Det hadde ingenting å gjøre med tunfisken men heller med den andre fisken som gjerne dukker opp i salaten, nemlig ansjos. Mmm, nei, jeg er ingen ansjoselsker. Dvs at jeg liker den som en smakstilsetning i dressinger, eller i gryteretter eller i pastaretter der den kan gi fine nyanser, men hele ansjos på salaten, det er ikke helt min greie. Enda. Jeg skal jo ikke se bort i fra at jeg plutselig treffer på en ansjos som faller i smak – det gjelder å holde et åpent sinn , også i matveien.
Men tilbake til salaten. Her er oppskriften slik jeg liker å tilberede den – uten ansjos.