Salade Niçoise

Salade Niçoise

Så er turen kommet til Salade Niçoise. Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i tunfisk – gi meg en sandwich med tunfisksalat og jeg er lykkelig:) Får jeg ikke en tunfisksandwich så kan jeg også lett blidgjøres med en Salade Niçoise.

Nå skal det sies at jeg ikke likte Salade Niçoise spesielt godt når jeg fikk den først servert for første gang. Det hadde ingenting å gjøre med tunfisken men heller med den andre fisken som gjerne dukker opp i salaten, nemlig ansjos. Mmm, nei,  jeg er ingen ansjoselsker. Dvs at jeg liker den som en smakstilsetning i dressinger, eller i gryteretter eller i pastaretter der den kan gi fine nyanser, men hele ansjos på salaten, det er ikke helt min greie. Enda. Jeg skal jo ikke se bort i fra at jeg plutselig treffer på en ansjos som faller i smak – det gjelder å holde et åpent sinn , også i matveien.

Men tilbake til salaten. Her er oppskriften slik jeg liker å tilberede den – uten ansjos.

Salad Niçoise – ca. 4 porsjoner

ingredienser
 • ca. 200g  tunfisk fra boks
 • 2 poser baby leaf mix
 • 8 kokte og avkjølte nypoteter, i skiver
 • 4 hardkokte egg i båter
 • ca. 100g cherrytomater delt i to eller fire avhengig av størrelse
 • 1/2 agurk i terninger
 • 1/2 rød løk i fine skiver
 • en håndfull kalamata oliven
Vinaigrette
 • 2 ts Dijon sennep
 • 2 ss hvitvinseddik
 • 6 ss olivenolje
 • 1/2 fedd hvitløk, presset
 • salt, pepper
fremgangsmåte

Lag vinaigrette. Bland sennep med eddik og tilsett hvitløkene. Rør i dressingen mens du heller olivenoljen i i en tynn stråle. Pisk gjerne med en gaffel mens du gjør dette. Smak til med salt og pepper. Du kunne også mose en ansjos med sennepen helt i starten for litt dybde.

La tunfisken renne av og bryt så fisken i mindre biter.

Fordel salat, potetskiver, egg, cherrytomater, agurk, rødløk og oliven på 4 tallerkner.

Fordel tunfisken over salatene. Hell litt vinaigrette på hver salat like før servering. Server resten av vinaigretten på si for de som vil ha mer.

Salade Niçoise

Tips – grønne bønner er en klassisk ingrediens i salaten. Forvell de raskt og ha de så opp i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. De skal være crunchy.

Ja, og så var det ansjosen. Ha de hele opp i salaten eller smak til dressingen med en ansjos eller to.

Bon appétit!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »