Etter å ha registrert at jeg var kanskje noe over ivrig på innkjøp av jordbær, endte de opp i en salat forleden dag. En veldig enkel salat med bare salat (altså salatblader….) avokado og jordbær. Jeg serverte det med en grilla T-ben stek og poteter og det smakte fortreffelig. Særlig salaten. Og kjøttet. Ja, og potetene var knallgode de og…
Men, tilbake til salaten. Det fikk meg til å huske at jordbær er jo innmari godt i salater. Derfor ble denne salaten til. Salaten er et måltid i seg selv og kan gjerne serveres til middag eller som lunsj. Kyllingen har jeg grillet, men har du kylling til overs fra gårsdagens middag er det bare å bruke den.
Kyllingsalat med jordbær og avokado
ingredienser
ca. 500g kyllingbryst eller -lårfilet
ca. 300g baby leaf salat
1 kurv jordbær, renset
2 modne avokadoer, i terninger
1/2 rød løk i tynne skiver
50g fetaost
Marinade
2ss balsamicoeddik
2 ss olivenolje
1 ts provencal krydderblanding eller 1 ts tørket basilikum
1/2 ts chiliflak
salt, pepper
Dressing
saften av en sitron
1 hvitløksfedd presset
1 ts Dijon sennep
2 dl olivenolje
fremgangsmåte
Lag marinaden. Bland alle ingrediensene sammen og hell over kyllingen. La kyllingen marinere en 10 minutters tid, legg så på grillen. Grill til gjennomstekt. Legg kyllingen til siden og la kjøttet hvile mens du lager salaten.
Lag dressingen. Ha hvitløken i sitronsaften. Rør inn sennepen. Hell oljen i en tynn stråle i dressingen mens du pisker. Smak til med salt og pepper.
Lag salaten. Ha baby leaf salaten i en skål eller på et fat. Fordel jordbær, løk og avokado utover. Skjær kyllingen i skiver og legg over salaten . Smuldre feta osten over det hele.