Grønnsaksboller – vegetarboller

grønnsaksboller - vegetarboller

Vi har en utfordring i sommer – yngstemann erklærte at hun ikke hadde lyst å spise kjøtt. Det har jeg ikke noe problem med (var selv vegetarianer i litt over ett år), problemet er bare at hun i utgangspunktet ikke er så veldig glad i grønnsaker. Det er der utfordringen ligger…

Men utfordringer liker jeg så jeg satt i gang og lagde noen grønnsaksboller. Brokkoli og erter liker hun og ble derfor utgangspunktet for bollene. Følger du meg på snap kunne du se hvordan bollene ble til – litt prøving og feiling førte etterhvert til vellykkede grønnsaksboller.

Alle som har smakt liker de bortsett fra hun som ikke skal spise kjøtt fremover….

Her må det altså forskes litt til. Stay tuned for flere variasjoner på grønnsaksboller fremover på bloggen!

Grønnsaksboller – vegetarboller – ca. 40stykk

  • 200g quinoa
  • grønnsaksbuljong
  • 1 brokkoli
  • 1 pose frosne erter (ca. 400g)
  • 2 hvitløksfedd
  • 1-2 gulrøtter, finrevet
  • 2 egg
  • 1-2ts salt
  • 1 ts hvitløkspepper
  • 100g havregryn
  • 100g fullkornshvetemel

Ovn temp 200°

Kok quinoa ihht pakkens anvisninger i grønnsaksbuljong. La det avkjøle.

Skjær brokkolien i buketter, skrell stilken og skjær den opp i biter. Kok eller damp brokkolien mør. Ha det opp i en kjøkkenmaskin og kjør til det er ganske finhakket. La det avkjøle.

Kok eller damp ertene sammen med hvitløksfeddene. Ha ertene og hvitløken opp i kjøkkenmaskinen og kjør til glatt. La det avkjøle.

Ha quinoa, brokkoli, erter, hvitløk, gulrøtter, egg, krydder, havregryn og fullkornshvetemel i en bolle og bland sammen for hånd. Tilsett evt. mer mel om blandingen er for våt og ikke holder formen når du skal lage boller. Stek litt av grønnsaksfarsen i en stekepanne og smak. Tilpass med krydder om du synes smaken er for tam.

Trill grønnsaksfarsen til boller og sette på et stekebrett som du har dekket med bakepapir. Sett bollene i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter til gjennomstekte.

Grønnsaksbollene holder seg noen dager i kjøleskapet og kan også fryses.

grønnsaksboller - vegetarboller

Og hvordan spiser man grønnsaksboller / vegetarboller?

  • Ha de i ett pitabrød med salat, agurk, tomater og litt saus.
  • Lag en tomatsaus, ha opp i grønnsaksbollene og server med pasta.
  • Legg de på en pizza.
  • Lag mindre boller og ha de opp i en salat.
  • Server de varme med sauser å dyppe i.
  • osv, osv.

Si fra om du likte de da! Jeg arbeider i mens med andre varianter….

Kommentarer

  1. Reply Maria 13. juli 2016

    «Alle som har smakt liker de bortsett fra hun som ikke skal spise kjøtt fremover….» – hehe, uff da 😉 Og disse som høres så gode ut!!

    • Reply Mat På Bordet 17. juli 2016

      Ja, ikke sant Mia 🙂 Må jo bare le…..og prøve igjen…..:)

  2. Reply Åshild 13. juli 2016

    Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle legge inn lenke til mine oppskrifter, men jeg har et par som er testet og godkjent. Jeg fikk besøk av en vegetarianer tidlig i sommer og fordi jeg har som mål at alle gjester skal få mat de kan spise så måtte jeg ha noe uten kjøtt på bordet. http://bestemorsmat.blogspot.no/2016/06/grnnsakskarbonader.html
    http://bestemorsmat.blogspot.no/2016/06/veganburger.html
    De mangler fortsatt noen bilder, oppskriftene kan kanskje inspirerer deg videre.

    • Reply Mat På Bordet 17. juli 2016

      Så hyggelig Åshild – takk for lenker:)

  3. Reply Mia / Green Bonanza 12. juli 2016

    Så fint at hun vil bli veggis! Men da er det bare å øve på å like grønnsaker. 🙂 kanskje hun finner noe på Bonanza som kan falle i smak?

    • Reply Mat På Bordet 17. juli 2016

      Ikke sant Mia – og ja, hun har fått beskjed om å titte på bloggen din 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »