Muffins med blåbær og sitron

Muffins med blåbær og sitron

Å du så deilige disse muffinsene var. Ja, jeg skriver var for de varte ikke særlig lenge. Vips så var de borte liksom.

I tillegg til å være gode var de også utrolig enkle å lage. De er aller lettest å lage om du har en food processor for da har du bare  rett og slett alle ingrediensene opp i (med unntak av blåbærene), setter maskinen i gang og vips så er deigen ferdig. Har du ikke food processor må du ta et lite skritt ekstra nemlig å smelte og avkjøle smøret. Men det er jo ikke allverdens jobb det heller.

Muffins med blåbær og sitron

  • 200g hvetemel
  • 150g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 200g smør i biter
  • 2 egg
  • saften og finrevet skall av en sitron
  • 1 dl melk
  • 250g blåbær (gjerne selvplukket)

Ovn temp 200º

Muffinsbrett og/eller muffinsformer

Ha alle ingrediensene med unntak av blåbærene i en food processor. Sett maskinen i gang og kjør til du har en glatt deig.

Har du ikke food processor må smøret smeltes og avkjøles. Ha alle ingrediensene i en bolle (med unntak av blåbærene) og bland for hånd eller ved hjelp av en kjøkkenmaskin.

Rør halvparten av blåbærene forsiktig inn i deigen. Fordel deigen mellom 12 muffinsformer. Topp med resterende blåbær – press de gjerne litt inn i deigen.

Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15minutter.

La muffinsene avkjøle på rist. Når de er helt avkjølte kan de få litt melisglasur på toppen om ønskelig.

Muffins med blåbær og sitron

Muffinsene kan gjerne fryses, helst uten glasur.

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »