Fennikelsalat med reddik

Fennikelsalat med reddik

Hent frem kniven og belag deg på å bruke litt tid til å skjære grønnsaker i fine skiver. Det er ikke den store jobben og er faktisk den eneste ‘jobben’ med hele denne salaten, for stort sett mer trenger du ikke å gjøre.

Ok, du må lage en vinaigrette men det har du kanskje stående i kjøleskapet allerede. Jeg pleier å ha det. En vinaigrette basert på eddik, sennep og olje som jeg blander sammen og har stående i kjøleskapet slik at den kan settes på bordet hver gang det serveres en salat. Veldig kjekt og en mindre ting å tenke på når man skal lage et måltid.

Men, tilbake til salaten. Gårsdagens innlegg handlet også om fennikel – agurksalat med fennikel. Fennikelsalat med reddik har i motsetning til agurksalaten fått en vinaigrette for å binde det hele sammen istedenfor en rømmedressing. Jeg serverte begge salater samtidig til grillet fisk og poteter – men du kan selvsagt velge enten den ene eller den andre.

Hvilken som var best? Vel, det er vanskelig å si. Og meningene var delt  ved middagsbordet. Skal jeg være ærlig så holdt dog de fleste en knapp på agurksalaten, men lag begge og bestem selv.♥

Salat med fennikel og reddik

ingredienser
  • 1 fennikel, i fine skiver
  • ca. 150g reddiker i fine skiver
  • vinaigrette*
  • nykvernet pepper
fremgangsmåte

Bland fennikel og reddik i en bolle. Hell over litt vinaigrette (ca. 5 ss) og bland. Smak til med mer vinaigrette om ønsket.

Legg salaten på et fat og pynt med fennikel blader. Kvern litt pepper over salaten og server.

* om du ikke har en egen vinaigrette oppskrift kan du bruke denne: Ha 1 ts dijon sennep, 2 ss sitronsaft eller hvitvinseddik og 5 ss olivenolje i et glass med lokk. Sett på lokket og rist godt. Smak til med salt og pepper, urter eller annen krydder.

Fennikelsalat med reddik

Salaten kan gjerne settes kjølig før servering og smaker også godt dagen etter. Server gjerne med fisk!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »