Pannekaker og syltetøy ❤️

Pannekaker og Nora kjølt

Det er ikke måte på hvor mye syltetøy jeg har laget opp gjennom årene. For oss, for den utstrakte familien, for venner, for barnas julemarked. Jeg har laget så mye at jeg har gått litt lei – iallfall for en periode, og kjøper nå syltetøyet mitt.

Nora har kommet med et nytt syltetøy for oss som ikke lager sjæl og som liker å ha masse bær i syltetøyet vårt. Nora kjølt heter den, med 70%bær og kommer i tre varianter – blåbær, jordbær og bringebær. Det spesielle med syltetøyet er at den er meget skånsomt behandlet og må oppbevares kjølig fra dag én for at kvaliteten skal bevares.

Du finner den derfor ikke med alle de andre syltetøyene, men i kjøledisken med annet pålegg. Spør betjeningen om du ikke finner den – jeg måtte og fant den da ved siden av leverposteien (sjekk nederste bildet).

Jeg/vi har testet syltetøyene og hva tester man syltetøy med – pannekaker selvsagt!

Nå må jeg innrømme at det er en stund siden jeg har laget ‘norske’ pannekaker, det går stort sett i de tykke amerikanske variantene her i huset og vafler. Men du så godt det er med disse. Et par treningspannekaker ble det før jeg fikk teknikken på plass og helt riktig varme på stekepannen, så suste det unna.

Lag gjerne pannekakerøren kvelden før og la den svelle i kjøleskapet over natten, det har deigen bare godt av. Og når det gjelder varme – her må du bare prøve deg litt frem. Litt for varm panne og pannekakene blir brent, for svak varme og de blir bare blasse og slappe. Bruk gjerne en non-stick panne – det fungerer best!

Pannekaker og Nora kjølt

Pannekaker og syltetøy (ca. 20 mellomstore pannekaker)

  • 400g hvetemel*
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 6 egg
  • 6 dl lettmelk**
  • 50g smør, smeltet og avkjølt

*om du ønsker grovere pannekaker kan du bytte ut 100g hvetemel med fullkornsmel e.l.

**bruker du helmelk kan du bruke 5dl melk og 1 dl vann

Bland hvetemel, salt og sukker i en bolle. Ha egg, melk og smør i bollen og rør det hele sammen med en ballongvisp. La deigen svelle minst en halvtime, gjerne lengre, aller helst over natten.

Når du skal steke pannekakene, regn med at de første er svinn inntil du finner riktig temperatur. Bruker du en non-stick stekepanne skal det ikke være nødvendig med mer smør for steking. Bruk en øse for å ha deigen i stekepannen og snu pannekaken så snart den ikke lenger er ‘våt’ på overflaten. Ha pannekaken på en tallerken og stek videre.

Husk at øvelse gjør mester – jo flere pannekaker du steker jo flinkere blir du. Sitter pannekakene fast i stekepannen kan du prøve med litt smør i pannen eller bruke en bedre stekepanne. Blir de for blasse eller for brune må du regulere varmen.

Server pannekakene fortsatt lunkne eller romtemperatur med syltetøy, yoghurt og gjerne noen friske bær. Jeg elsker kombinasjonen av syltetøy og friske bær, særlig nå som vi er midt i bærsesongen.

Husk også at pannekaker kan spises som dessert, med is for eksempel. Eller hva med å stable pannekaker opp på hverandre med syltetøy mellom hver og servere som en ‘pannekakekake’.

Alle syltetøyene fikk en stor tommel opp her hjemme. Personlig er jeg alltid svakest for alt med bringebær og blåbær og de to ble derfor mine favoritter ♥

Pannekaker og syltetøy

Og bare for å minne deg på det en gang til  – syltetøyet finner du i kjøledisken sammen med annet pålegg – se bildet tatt hos COOP på Rygge storsenter. Alle tre variantene av Nora kjølt finner du  i COOP butikkene (Mega, OBS og noen Extra) – Rema og Bunnpris fører kun jordbærsyltetøyet.

Pannekaker og syltetøy

Og ps. jeg er like glad i å plukke bær (blåbær og bringebær er favorittene). De spises med en gang, bakes med eller fryses til senere anledninger.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »