Du har hørt det før – følg meg på snap, for det er der disse kjappe middagene blir til.
Ikke alle måltidene jeg lager på snap er bloggmateriell, av og til funker det ikke helt, av og til må oppskriften gjøres bedre. Andre ganger (sjeldent, heldigvis) blir det ikke noe jeg har lyst å gjengi på bloggen i det hele tatt. Det skjer det og…
Men denne retten – denne ble kanongod på første forsøk. Ikke så rart, det er en ganske klassisk kombinasjon og det er i utgangspunktet vanskelig å gjøre noe feil med en pastarett, særlig når den er relativ enkel.
Og enkel er den! Litt ‘eksotisk’ er det kanskje siden jeg bruker mascarpone, en mild friskost som du kanskje forbinder mest med tiramisu. Jeg kjøpte inn mascarpone med tanke på at jeg skulle lage enkle bærterter basert på denne oppskriften. Nå har jeg fortsatt litt igjen etter å ha laget denne pastaretten så det spørs om ikke det blir det og.
Oppskrift følger under bildet.
Pasta med spinat og kremet tomatsaus
ingredienser
500g penne
2 mellomstore løk, finhakke
3-4 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts tørket basilikum
1/2 ts tørker oregano
1 boks à 400g hakkede tomater
1 ss balsmicoeddik
200g frisk spinat
2 gode spiseskjeer mascarpone (ca. 100g)*
frisk basilikum, parmesan, salt og pepper
olivenolje til steking
fremgangsmåte
*har du ikke, eller får du ikke tak i mascarpone kan du bruke krem- eller matfløte, men det er best med mascarpone…
Sett vann over for pasta. Ha i godt med salt når vannet koker og ha opp i pastaen. Sett timeren på 2 minutter mindre enn anvist koketid. Når pastaen er nesten al dente heller du spinaten i pastavannet. La det koke videre ett minutt eller to. Pastaen skal nå være al dente. Sett en kopp med pastavann til side og hell av resten av vannet. Ha pasta og spinat tilbake i gryta.
Begynn med sausen mens du venter på at pastavannet skal koke.
Ha litt olivenolje i en gryte og stek løk og hvitløk på middelsvarme til myk – ca. 10 minutter. Tilsett urter på slutten av steketiden. Hell i hakkede tomater og la det koke opp. Smak til med balsamicoeddik, salt og pepper. La det småkoke.
Hell sausen over pasta og spinat og tilsett mascarpone. Rør sammen. Rør inn litt pastavann om du synes det blir litt tørt eller lite saus. Hakk en liten håndfull frisk basilikum, riv godt med parmesan og rør begge inn i retten. Smak til med salt og pepper om nødvendig.
Retten er klar for servering!
Fikk du ikke med deg snapstoryen så den slik ut:
Pastaen gikk ned på høykant her i huset og tok ca. 20 minutter å lage. En skikkelig vinn-vinn middag ♥ Prøv den du og!
Hei Line
Pastavannet er salt og har en del stivelse fra pastaen. Vannet brukes derfor ofte i pastasausen for (i dette tilfellet) ‘løsne’ litt på sausen – gjør den litt mer kremete om du vil.
Takk, denne var kjempegod og enkel å lage!
Så bra at du også synes det Kine!
Hei! Jeg synes pastatellerkenen er så vakker. Hvilket merke er det, og hvor er det kjøpt?
hei Elisabeth – det er fra Egersund og jeg kjøpte det på brukthandel i sommer
Hei

Har ikke så mye peiling på matlaging.
Hvorfor skal pastavannet brukes ? Hvilken funksjon har det ?
Hei Line
Pastavannet er salt og har en del stivelse fra pastaen. Vannet brukes derfor ofte i pastasausen for (i dette tilfellet) ‘løsne’ litt på sausen – gjør den litt mer kremete om du vil.
Denne såg utrulig god ut, spørs om det ikkje blir dagens middag
Hvis du er rask så får du forsatt sett snap’en fra i går når jeg lagde det selv Karoline. Var virkelig godt