Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Pasta med squash og kylling – og mye annet godt

Pasta med squash og kylling - og mye annet godt

Nok en pastarett – laget på snap – og igjen en fulltreffer for hele familien – også for vegetarianeren… Jeg tok nemlig litt av pastaretten til side før jeg blandet kylling inn i resten. To fluer, en smekk heter det, ikke sant?

Utgangspunktet for denne pastaretten var den gule squashen jeg plutselig fikk tak i. Jeg kan ikke motstå gul squash, den er jo så pen og lager like pene måltider. Finner du ikke gul squash kan du selvsagt lage denne retten med grønn squash – samme smak, du får bare ikke noe gult i pastaretten. Men ingen fare, en grønn pastarett blir like fin og ikke minst like god.

Det er en del smaker her, men resultatet er allikevel mild og god. Kyllingen kan selvsagt sløyfes om du vil lage en ren vegetarvariant (ref. det jeg tidligere skrev) men prøv å få med deg resten av ingrediensene. Sammen er de så gode.

Og ett ord om pastaen før jeg begynner med oppskriften – jeg brukte pasta med en gnocchi lignende form. Perfekt i størrelsen synes jeg – se om du kan finne noe lignende eller i nogenlunde samme størrelse. Du må kanskje ta en tur innom en innvandrerbutikk, spesialbutikk eller større matbutikk for å finne det.

Pasta med squash og kylling

ingredienser
 • 500g kyllingbryst
 •  ca. 1 liter kyllingkraft eller -buljong
 • 500g pasta, gjerne litt liten format på pastaen, orzo, gnocchi, e.l.
 • 1 squash (gjerne gul)
 • 4 fedd hvitløk
 • 1 bunt vårløk, grovhakket
 • 100g frisk spinat
 • 50g frosne erter
 • 50g fetaost
 • god olivenolje
 • saften av en halv sitron
 • ca. 3 ss grovhakkede urter - persille, basilikum, dill, osv
 • finrevet sitronskall fra en halv sitron
 • salt, pepper og olivenolje til steking
fremgangsmåte

Posjer kyllingen. Legg kyllingen i ett lag i en gryte og dekk med kyllingkraft/-buljong. Kok opp. Skum av om du har tenkt å bruke kraften igjen (godt til supper), slå ned varmen slik at det ligger like under kokepunktet. La kyllingen trekke til ferdig, 10-15 minutter. Løft kylling ut av kraften og la den hvile på en tallerken.

Sett over vann til pasta og forbered resterende ingredienser imens.

Ha godt med salt i pastavannet og ha opp i pastaen. Sett timeren på et par minutter mindre enn koketiden som er anvist på pakken.

Stek squash og den hvite delen av vårløken imens i en stekepanne med litt olje. Ha hvitløk i på slutten av steketiden.

Sett en kopp med pastavann til side og hell av resten. Hell pastaen tilbake i gryta og tilsett de stekte grønnsakene, spinaten og ertene. Rør forsiktig sammen.

Ha i kyllingen, fetaost,resten av vårløken, en god dæsj god olivenolje, urter og sitronskall. Rør forsiktig sammen og smak til med salt og pepper. Synes du det blir litt tørt kan du blande litt av pastavannet opp i.

Server!

Fikk du ikke med deg hele prosessen på snapchat (i går torsdag) har jeg tatt skjermdump av prosessen – her er den:

Pasta med squash og kylling - og mye annet godt

Ja, og slik så middagen ut når vi omsider fikk servert oss. Litt mer fetaost, urter, pepper og olivenolje på toppen og retten er spiseklar! Yum♥

Pasta med squash og kylling - og mye annet godt

Kommentarer

 • Reply Thomas Næss 21. desember 2016

  Digg med squash i pastaen! Spennende kombinasjon – minner veldig om noe jeg bestilte fra http://www.cateringo.no i forbindelse med jobb, men dette var faktisk bedre – spesielt når man bestemmer selv hva man vil ha oppi 😀

  • Reply Mat På Bordet 21. desember 2016

   Alltid best når man selv bestemmer Thomas 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »