Jeg kjøpte for mange paprika.
Jeg hadde lyst å lage en grønnsaksgrateng og handlet paprika før jeg sjekket paprika statusen hjemme.
Så ble det ikke noe av gratengen, det gikk noen dager, jeg sto i butikken igjen og handlet enda flere paprika. For jeg glemte at jeg a.) hadde paprika allerede OG b.) hadde allerede kjøpt flere. Feriehue altså. Det er den jeg skylder på iallfall.
Jeg hadde altså plutselig 12+ paprika i kjøleskapet. Noe måtte gjøres! Da husket jeg det fine bildet med fylte paprika fra Vidar som skriver bloggen et kjøkken i Istanbul. Og dermed var det fylte paprika det måtte bli.
Jeg har laget en aldri så liten tex mex vri på disse – de kan altså gjerne ersatte tacos på tacokvelden for eksempel. Server de med noe oppskjært avokado, en god tomatsalsa, en klatt rømme, litt frisk koriander og alt annet du elsker av tilbehør på taco kveldene dine. De gikk ned på høykant her i huset og jeg tenker (uten at jeg har prøvd det selv) at de kan gjerne fryses før de stekes (og før du strør på ost).
Tips – vil du lage en vegetar variant bytter du ut kjøttdeigen med ris.
Fylte paprika med tex-mex vri
Har forsøkt å lage fylt paprika etter andre oppskrifter, men har alltid vært for tam smak. Skal prøve denne en gang, men lurer på om du opplever at det blir for mye paprika? Den paprikaen som en fyller i skal jo også spises.
Har vært i Tyrkia og spist slike som ble kalt Dolmades, tror jeg. De ble min favoritt da vi bodde på samme hotell i to uker, og til middag spiste jeg hver dag to stykker… Dette er over 30 år siden, og har forsøkt forgjeves å finne en oppskrift som gikk i den retningen, men alle er for tørre og tamme.
Da var det grønn paprika som var best, og de var da helt myke. Kan det være at de var kokt, f.eks at det stod kraft oppover dem mens de ble stekt i ovnen med fyllet?
Hei Liv Marit
Jeg synes ikke det blir for mye paprika nei 😉
At de er for tørre og tamme fikser du lett ved å ha en noe ‘våtere’ fyll (dvs. tilsett mer væske i form av hakkede tomater eller kraft) og om de er tamme så er det viktig å smake på fyllet og ev. tilsette mer krydder.
Du kan også prøve å dekke til formen mens de steker, det vil garantert gjør de mer saftig.
Lykke til – håper denne varianten faller i smak!
ina
Funker det å ha de på grillen også? 🙂
Det gjør det vet du Bjarte! Legg de over indirekt varme – altså ingen direkt varme rett under paprikaene og med lokk. Hvor lang tid det vil ta er jeg noe usikker på, løft på lokket innimellom for å sjekke. God idé!!
Syns jeg skimter litt ris i paprikaene og. Skal det med i oppskriften?
Å du er observant Mari Ann! 🙂 Jeg lagde noen vegetarutgaver for vegetarianeren i huset med ris. Jeg kokte litt for mye ris og derfor resten inn i kjøttblandingen. Det var altså ikke meningen og er derfor ikke med som ingrediens i oppskriften. Men ja, du kan ha ris opp i og enten i tillegg til kjøttet eller å erstatte noe av kjøttet med. 🙂
Har du bønnene i kjøttblandingen?
ja det har jeg Tone – oppskriften er rettet 🙂