Hvitvarer fra Bosch

Som jeg nevnte på Facebook for en liten stund siden skal jeg teste hvitvarer for Bosch og har fått installert ovn, dampovn, kjøleskap og oppvaskmaskin som jeg skal bruke, teste og skrive om de neste månedene.

Hvitvarene fikk jeg på plass hjemme et par uker før sommerferien og på hytta der jeg har fått installert oppvaskmaskin og kjøleskap med tanke på testing. Litt overveldende å få så mange spennende nye hvitvarer på plass – lærekurven er bratt. Som med alt annet så har også elektronikk industrien utviklet seg siden jeg kjøpte mine hvitvarer for henholdvis 12 og 19 år siden og det er mange nye spennende funksjoner å sette seg inn i.

I dag skriver jeg derfor bare ganske generelt om mine erfaringer så langt og forteller litt om produktene jeg skal teste. Er du i beite for hvitvarer håper jeg du har nytte av å lese denne og fremtidige poster. Har du spesifikke spørsmål er det bare å stille de i kommentarfeltet så svarer jeg så godt jeg kan. Og for all del, send innlegget videre om du kjenner noen som vurderer nye hvitvarer 🙂

Bosch innbyggningsovn


Innbygningsovn – modell HNG 676451

Dette er ikke hvilken som helst ovn, dette er en super ovn. I tillegg til å ha vanlige ovnsfunksjoner (over-og undervarme, varmluft, grill, osv) er den i tillegg en dampovn og hold deg fast – en mikrobølgeovn.  Alle funksjonene skal testes i tillegg til PerfectBake sensoren og PerfectRoast sensoren

Jeg har kun testet steke egenskapene så langt og ja, den steker godt. Og jevnt ikke minst. Varmluft funksjonen blåser ikke mine muffins til en side og det må jo være ett godt tegn.

Betjeningen er ganske intuitiv synes jeg, menyen er logisk satt opp og man kan nesten skjønne alt uten å måtte ty til instruksjonsheftet. Scrolling gjennom menyen gjør du ved å dreie på den midterste skiven, det tar litt tid å bli vant til, men ganske gøy og veldig brukervennlig når du først venner deg til det.

Ellers så er det flere praktiske ting jeg allerede liker  godt – den uttrekkbare hylla i ovnen slik at du ikke trenger å rekke langt inn i en varm ovn for å teste om det som ligger bakerst er ferdig og at ovnsdøren lukker seg av seg selv. Ja, for det hendte med min tidligere ovn at jeg trodde at jeg hadde lukket ovnsdøren etter meg, men neida.. Pyrolyse funksjon har den og – og det trengs!

Nevnte jeg at den var ganske tøff å se på?

Bosch dampovn

Kompakt innbyggingsovn med damp – modell CSG656BS1

Den kompakte innbyggingsovnen med damp fra Bosch har erstattet min gamle dampovn. Ja, jeg var tidlig ute med dampovn! Den største forskjellen er at Bosch modellen har egen vanntank, dvs at det må fylles på etterhvert som det blir tomt. Hvor fort det blir tomt har jeg ikke testet enda men den største fordelen med å ha egen vanntank er at du ikke trenger å installere eget opplegg for dampovnen slik jeg måtte med den tidligere ovnen. Du trenger altså bare strøm og det er jo en fordel om du skal etterinstallere en dampovn. Dampovnen har samme type betjeningspanel som ovnen, og det gjør det selvsagt lettere å sette seg inn i.

Og ja, den er også tøff å se på!

Bosch oppvaskmaskin

Helintegrerte oppvaskmaskiner – modeller SME88TD06E og SMV68N60EU

Jeg tester to oppvaskmaskin modeller samtidig så det blir gøy å sette den ene opp mot den andre. Tre ting er viktige for meg når det gjelder oppvaskmaksiner (ikke prioritert rekkefølge..)

 1. Nr. 1 er lydnivå. Har du åpne kjøkkenløsninger som meg så er lydnivået avgjørende. Begge modellene er omtrent lydløse (vi hadde stillegående oppvaskmaskiner før, men disse er virkelig lydløse!) og hadde det ikke vært for varsellampene som skinner ned på gulvet er det nesten umulig å vite om de går eller ikke.
 2. Nr. 2 er kapasitet – noe som er vanskelig å bedømme før du faktisk får maskinen i hus og får testet det selv.
 3. Nr.3 vaske og tørke egenskapene. Begge oppvaskmaskinene benytter seg av zeolitt teknologien for maksimal tørkeevne med minimal energiforbruk så dette bør være i bås.

Bosch kjølekskap

Integrert kjøleskap – modell KIF42P60

Å halleluja, for et kjøleskap. Den har vært snakkisen hele sommeren lang – i tillegg til det nye kjøkkenet på hytta da. Jeg savner den allerede. Kjøleskapet er uten frysedel (jeg har en liten frys stående på boden) og det skal sies at det er utrolig deilig å ha god plass. 3 skuffer, fleksible hyller, utrolig bra belysning og lett betjenbar temperaturinnstillinger gjør kjøleskapet til en drøm. At døren lukker seg selv er en ekstra bonus. Med barn og ungdommer i hus er dette den første sommeren jeg ikke har oppdaget at kjøleskapsdøren har stått åpent.

Det var en superrask introduksjon til Bosch produktene jeg tester –  jeg sier det igjen for sikkerhetsskyld, har du konkrete spørsmål eller konkrete ting du ønsker at jeg skal teste er det bare å legge igjen en kommenter her under innlegget.

Det skal også nevnes at kjøper du hvitvarer fra Bosch og du registrerer maskinen din innen 2 uker etter kjøp har du 100 dager på deg for å bli kjent med maskinen. Er du ikke fornøyd eller lever ikke maskinen opp til forventningen kan den returneres og du får pengene dine tilbake (eller kanskje du vil velge en annen modell). Mer om denne 100% fornøyd garantien kan du lese om her. 

Besøk gjerne hjemmesiden til Bosch for info om priser og forhandlere.

Gleder meg å fortelle dere mer om de forskjellige modellene!

Kommentarer

 • Reply Dagny Dahl 27. mai 2020

  Hei og takk for flotte blogginnlegg!
  Vi skal straks ta fatt på renovering av hus og jeg må ha nye hvitevarer til kjøkkenet vårt. Jeg har dermed tatt et dypdykk ned i havet av gode valg! Har landet på Bosch for platetopp, kjøleskap, fryseskap og oppvask. Når det gjelder ovner har jeg et luksusproblem. Til tross for at Elkjøp for tiden har kampanje på Bosch, kunne de også gi meg et godt tilbud på ovner fra Electrolux (kombidamp og vanlig stekeovn). Bosch ligger høyere i pris ser jeg men jeg synes også jeg merker et lite knepp i forskjell på Bosch byggekvalitet. Jeg har da altså ikke erfaring med noen av produktene som såvidt jeg kan se har mye de samme funksjonene (jeg trenger ikke micro). Per idag har jeg en enkel stekeovn men det er snodig hvor fort man finner ut hva man bare MÅ ha på et kjøkken:-) Jeg har lenge ønsket meg en ekstra ovn for vi blir fort veldig mange til bords når familien samles. Dette med å ha en kombidamp syntes jeg hørtes spennende ut fordi jeg baker en del og liker å lage forskjellig mat i ovn.

  Har du noen innspill nå fire år etter at du la ut artikkelen over?

  På forhånd takk for svar!

  • Reply Mat På Bordet 21. juni 2020

   Hei Dagny!
   Her kommer svar, men du har kanskje allerede gått til innkjøp?
   Jeg har bare gode ting å si om hvitvarer fra Bosch. Jeg har også gått til innkjøp av de privat.
   Når det gjelder ovn, så har jeg ingen erfaring med Electrolux sin og kan dermed ikke si om det er noen vesentlig forskjell på de to.
   Bosch ovnen derimot kan jeg si mye om.
   Jeg synes den er intuitiv å bruke og har en hel del gode funksjoner jeg elsker å bruke.
   Damp bruker jeg til til bakst såvel som til heving i tillegg til å sterilisere syltetøyglass. Tining med damp er genialt og kjøtt og fisk med damp blir ekstra godt .
   Pyrolyse funksjonene (rengjøring) er jeg spesielt glad i og brukes flere ganger i løpet av året (hallo ny ren ovn…)
   Ellers kan jeg si at jeg ikke har hatt noen problemer med ovnen. Den er blitt med på lasset til det nye studiokjøkkenet og har fungert helt problemfritt.
   Lykke til i det nye kjøkkenet – det er rene luksusen med nye, gode hvitvarer!
   hilsen
   ina

 • Reply Marie 13. mars 2017

  Hei Ina!

  Først av alt gratulerer med nytt bloggutseende. Den er blitt såååå fin!
  Jeg er så heldig og skal bygge hus. Vi driver og ser på hvitvarer til kjøkkenet og vil så gjerne vite hvordan du Bosch.
  Hvilken av de to oppvaskmaskinene foretrakk du etter å ha jobbet med begge?
  Ovnen er jeg også skikkelig nyskjerrig på. Den ser jo helt magisk ut utfra Snapene jeg har fulgt deg på, men bruker du faktisk alle tre funksjonene (damp, mikro og vanlig ovn).
  Du sier du har hatt Gaggenau tidligere, Bosch er jo vesentlig rimeligere. Men syntes du det er like bra?
  Hva med kjøleskapet?
  Sist men ikke minst, når du nå skal bygge nytt kjøkken, kommer du til å velge disse igjen, uavhengig av sponsing eller ei.
  Mange spørsmål her 🙂
  Jeg setter veldig stor pris på (ærlig) svar.

  • Reply Mat På Bordet 30. mars 2017

   hei Marie!
   Takk, er ganske fornøyd jeg og – deilig å endelig ha den på plass!
   Jeg er veldig fornøyd med hvitvarene fra Bosch! Jeg skal ha de i mitt stuidokjøkken også, gleder meg å ta i bruk en helt ny platetopp som er ute på markedet med innebygget ventilator.
   Når det gjelder oppvaskmaskin er jeg mest fornøyd med den som er installert på hytta. Jeg klarte ikke venne meg til open assist funksjonen og oppvaskmaskinen spratt åpent stadig vekk. Begge har veldig god kapasitet og er utrolig stillegående. Det er kun takket lyset som lyser i gulvet at du vet at den går… Vasket utrolig bra også, aldri noe problem med ting som ikke ble rene. Og bestikkskuffen er super!
   Ovnen er også helt super, og ja, jeg brukte damp, mikro og ovnfunksjonene. Jeg må innrømme at det er mange funksjoner jeg ikke har satt meg inn i enda, men alt jeg har testet sålangt fungere veldig bra. Den er også ganske intuitiv å bruke. Dreieskiven tar det litt tid å bli vant med. Ovnene blir med meg videre inn i studiokjøkkenet så da blir det mer testing.Utrolig digg at den har innebygget mikro….
   Kjøleskapet er en drøm. Massssse plass, utrolig bra lys, oversiktlig, godt med skuffeplass, auto-lukk på døren (praktisk med glemske barn) og god og jevn kjøling.Ferskvarer holder seg lengre i dette kjøleskapet!
   Skal teste enda et kjøleskap på studiokjøkkenet – kombiskap french door – råtøff med ekstra brede hyller i kjøleskapsdelen.
   Slik det har seg så skal vi faktisk flytte på privaten også. Det blir ikke noe nytt kjøkken da den er superfin den som er der allerede. Den er også allerede utstyrt med hvitvarer fra Gaggegnau.
   Om jeg skulle valgt nye hvitvarer hadde jeg helt klart sammenlignet Gaggenau med Bosch. Bosch hadde antageligvis vunnet 😉
   Lykke til med valget!

 • Reply Eva 26. desember 2016

  Nå har du sikkert prøvd produktene en stund og jeg vurderer å kjøpe den øverste stekeovnen (kombinert stekeovn, dampovn og mikro). Så spørsmålet er vel: kan den anbefales? Hvordan fungerer den som dampovn kontra andre dampovner (hvis du har prøvd det)? Hvordan virker kvaliteten?

  • Reply Mat På Bordet 30. desember 2016

   Hei Eva
   Ja, nå har jeg hatt den en stund, brukt hovedfunksjonene og ser at det fortsatt en hel del mer den kan gjøre. Dampovnen fungere utmerket – jeg har hatt dampovn før (gaggenau) og denne funker like bra. Fordelen med Bosch ovnen er at den ikke trenger å tilkobles vann (mindre installasjonskostnader) derimot må vanntanken fylles og tømmes etter bruk. Kvaliteten er det ingenting å si på – det tar litt tid å bli vant til den roterende betjeningsknappen, jeg tror det er noe man enten liker eller ikke. Ellers er ovnen veldig intuitiv – du skjønner raskt hvordan du skal finne frem til de forskjellige programmene. Heveprogrammet er topp, perfect bake programmet er topp (jeg savnet dog en statusoppdatering underveis og en oppsummering når den var ferdig noe jeg har meldt i fra til Bosch om) og steketermometeret var genialt. Ovnen er meget effektiv, varmer seg opp veldig raskt (det finnes også en hurtigoppvarming som jeg ikke har tatt i bruk enda). Å få vanlig stekeovn, dampovn og mikro i ett er også helt strålende. Pyrolysen funker også bra – testet den i går etter 6 måneders bruk uten vasking – litt høylyd fra viften men resultatet var bra.
   Håper det hjalp i din avgjørelse – bare spør om det er noe mer du lurer på 🙂

 • Reply Øyvind 1. oktober 2016

  Bra blogg ellers, men samme hva slags produkter du «tester». Hvis du ikke har hatt nye hvitevarer på 20 år så har du vel ikke så mye å sammenligne med? Tvilsomt å kalle sponsede produktomtaler som «test».

  • Reply Mat På Bordet 2. oktober 2016

   Hei Øyvind
   Hmmm, jeg er ikke sikker på hva du sikter til her – om innlegget er merket feil eller om ikke jeg har grunnlag for å teste produketene.

 • Reply Ina 16. august 2016

  Får du beholde hvitevarene gratis ?:k)

  • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

   Nei Ina, det gjør jeg ikke 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »