Har du tørt brød til overs? Da er det flere ting du kan gjøre, men det beste er å lage hvitløkskrutonger.
Bare se på de – ser ikke de fristende ut? Planen var å ha de i en salat, men de gikk unna som snacks. Istedenfor chips eller nøtter, kastet vi oss over disse hvitløkskrutongene. Og ja, de forsvant på null komma niks.
Det fine dog er at det tar så lite tid å lage de i tillegg til å være en super måte å bruke opp gammelt brød. Vil du ikke servere de som snacks kan du spare de for salater. Eller kanskje ha de på toppen av en løksuppe. Eller ha de opp i en food processor og lage hvitløksbrødsmuler…. Ååååå, det er så mange muligheter her altså…
Hvitløkskrutonger
- ca. en halv brød, gjerne litt gammelt og tørt
- 50g smeltet smør
- 1/2 ts salt
- 1 ts tørkede urter, gjerne en blanding av oregano, basilikum, persille, osv.
- 1 ts hvitløkskrydder – jeg bruker denne
Ovn temp 180C
Skjær brødet i skiver og så i terninger. Jeg liker å holde de litt store. Rør krydder og urter i smøret og hell over brødterningene. Bruk hendene for å blande godt.
Ha brødterningene i en ildfastform – de skal gjerne ligge i ett lag så velg en stor nok form. Sett det hele i forvarmet ovn og stek i 15 til 20 minutter. Det kan hende at du må riste litt på formen under stekingen slik at terningene får litt farge på alle sidene. Krutongene er ferdige når de har fått fin brunfarge og er sprø og fine.
La krutongene avkjøle og oppbevar de i en tett kakeboks om ikke de skal spises med det samme som snacks (anbefales!)♥