Kyllingquesadilla

Kyllingquesadilla

¡Ay, caramba!  – dette var knallgodt!

Og for deg som har fulgt meg på snap i sommer så har du fått med deg at jeg lagde dette minst to ganger i sommer (og jeg vet at det var mange av dere som så den, for makan til antall skjermdump har jeg ikke hatt før på snap), og igjen i går. Jeg må bare beklage at jeg ikke har lagt ut oppskriften før, men jeg synes ikke at jeg fikk bra nok bilder av ferdigretten. Nå forsøkte jeg igjen i går og sier meg fornøyd (nok) med bildene. Så her er oppskriften. Endelig! Fikk du ikke med deg snapstoryen der jeg lagde dette steg for steg har jeg tatt vare på bildene derfra – du finner de litt lengre nede i oppskriften.

Lag dette – det er kjempegodt og kjempeenkelt!

Kyllingquesadilla, 4 stykk

  • ca. 500g kylllingkjøtt – bryst eller lår
  • 1 ss spisskumin
  • 1/2 ts chillipulver
  • 1/2 ts hvitløkskrydder
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • olivenolje
  • 2 løk i ikke altfor tynne skiver
  • 2 paprika i ikke altfor tynne skiver
  • ca. 200g vasket spinat
  • 200-400g ost, gjerne en blanding av mozzarella og cheddar (noen liker mer ost enn andre…)
  • 8 tortillas

tilbehør

  • tomatsalsa
  • avokadoskiver
  •  vårløk
  • frisk koriander
  • rømme
  • hot sauce
  • lime skiver

kyllingquesadilla

Rør krydderene sammen med 2ss olivenolje, hell over kyllingen og bland godt. Legg kyllingen på grillen og grill til gjennomstekt. Hvor lang tid det tar vil variere med tykkelsen på kyllingen men regn med alt fra 15 til 30 minutter.

Stek løken imens på høy varme – løken kan gjerne få litt farge. Legg løken over på en tallerken så snart den er ferdig, den skal være litt myk men fortsatt ha litt ‘bit’. Stek paprikaen på samme måte og legg det også over på en tallerken når den er ferdig.

Du bør nå også ha tid til å lage tomatsalsa – oppskrift finner du her.

kyllingquesadilla

La kyllingen hvile en 10 minutters tid før du river eller skjærer den i biter. Så er det tid for montering!

Begynn med en tortilla, dekk den med ost og legg på et lag med spinatblader. Fordel noe paprika, løk og kylling på toppen. Topp med mer ost og dekk det hele med enda en tortilla, press godt ned. Lag 3 quesadillas til på samme måte.

Legg quesadillas på grillen. Pass på å ikke ha for sterk varme på, de skal varmes opp sakte. Sett lokk på grillen og la de grille ca. 5 minutter på den ene siden. Snu, sett på lokk igjen og grill videre en 5 minutter til. Sjekk at osten har smeltet (løft et hjørne på quesadilla’en for å sjekke).

Skjær gjerne quesadilla’en i 4 ‘paistykker’ og server med det du vil av tilbehør – salsa, avokadoskiver, rømme, frisk koriander, vårløk, hot sauce, osv.

kyllingquesadilla

Litt kaldt øl er ikke så dumt til heller…

Quesadilla’s kan gjerne forberedes på forhånd. Lag de ferdig og pakk de i plastfolie før grilling. Sett de kjølig til du ønsker å grille de. Jeg sparte 2 quesadilla’s til dagen etter, tok de ut av kjøleskapet og satt de på grillen. Funka kjempebra!

Her er siste bildet for å virkelig friste deg litt til…

kyllingquesadilla

Og ps. har du også en vegetarianer i huset, lager du en quesadilla uten kylling! ♥

Kommentarer

  1. Reply Tanya 23. august 2016

    Utrolig godt!!!!!! Nam! Og barna elsket det!

    • Reply Mat På Bordet 29. august 2016

      Yay Tanya! 🙂

  2. Reply Monica 18. august 2016

    Er de ikke vanskelige å snu?? :O Sliter alltid sånn i stekepannen! Har du noen triks?

    • Reply Mat På Bordet 18. august 2016

      Hei Monica
      Nei, jeg synes ikke det. Jeg bruker en stor stekespade og snur de fort, hjelper litt til med den andre hånden også. Osten fungerer litt som lim når det smelter så ikke snu de for tidlig 🙂

    • Reply Barbro 18. august 2016

      Jeg laget de i en sånn «fiskerist» til å bruke på grillen, da ble de enklere å snu uten å miste alt fyllet 🙂

      • Reply Mat På Bordet 18. august 2016

        Å det var bra tips Barbro !! 🙂

  3. Reply Linn 17. august 2016

    Hei 🙂
    Hva ville du anbefalt å ha opp i istedet for kylling ? Noe som metter eller andre forslag hadde jeg blitt glad for 🙂
    Er vegetarianer 🙂

    • Reply Mat På Bordet 18. august 2016

      Hei Linn
      Bønner! Gjerne svarte bønner. Mais er også godt. Og så kan du også fylle på med ris eller quinoa for eksempel. Siden krydderet er på kyllingen ville jeg da ha tilsatt de mens du steker løken eller paprikaen slik at du får god smak på quesadillaen. Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »