Her er siste fennikelsalat i serien – quinoasalat med fennikel. Salaten er i grunnen et måltid i seg selv men smaker også godt som tilbehør til noen gode pølser på grillen for eksempel. Quinoen kan byttes ut med byggryn eller perlespelt om ikke du er glad i eller har quinoa liggende.
Quinoasalat med fennikel
ingredienser
200g quinoa
grønnsakskraft eller buljong
2 håndfull frosne erter
1 liten fennikel
1 kepaløk
100g salatblader - salatmiks eller babyleaf
olivenolje
en liten håndfull pistasjnøtter, grovhakket
fremgangsmåte
Kok quinoen i grønnsakskraften eller -buljongen etter pakkens anvisninger. Ha opp i frosne erter de siste par minuttene av koketiden. Hell quinoen og ertene over på et fat, hell over noen gode spiseskjeer med god olivenolje, bland godt og la det avkjøle.
Skjær fennikel og kepaløk i fine skiver.
Bland fennikel, kepaløk og salatblader inn med quinoen og ertene. Bruk gjerne hendene.
Legg salaten over på et fat. Dryss litt mer olivenolje over salaten og topp med grovhakkede pistasjnøtter.