Quinoasalat med fennikel

P8020665

Denne salaten ble til en sommerkveld på snap. Jeg fikk nemlig litt dilla på fennikel i sommer – sjekk oppskriftene på agurksalat med fennikel og fennikelsalat med reddik.

Her er siste fennikelsalat i serien – quinoasalat med fennikel. Salaten er i grunnen et måltid i seg selv men smaker også godt som tilbehør til noen gode pølser på grillen for eksempel. Quinoen kan byttes ut med byggryn eller perlespelt om ikke du er glad i eller har quinoa liggende.

Quinoasalat med fennikel

  • 200g quinoa
  • grønnsakskraft eller buljong
  • 2 håndfull frosne erter
  • 1 liten fennikel
  • 1 kepaløk
  • 100g salatblader – salatmiks eller babyleaf
  • olivenolje
  • en liten håndfull pistasjnøtter, grovhakket

Kok quinoen i grønnsakskraften eller -buljongen etter pakkens anvisninger. Ha opp i frosne erter de siste par minuttene av koketiden. Hell quinoen og ertene over på et fat, hell over noen gode spiseskjeer med god olivenolje, bland godt og la det avkjøle.

Skjær fennikel og kepaløk i fine skiver.

Bland fennikel, kepaløk og salatblader inn med quinoen og ertene. Bruk gjerne hendene.

Legg salaten over på et fat. Dryss litt mer olivenolje over salaten og topp med grovhakkede pistasjnøtter.

Server ♥

P8020666

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »