Spicy scampi med nudler og grønt

Spicy scampi med nudler og grønt

Endelig finner jeg ASC sertifisert scampi i butikkene! Yuhu! Og hva er da vel bedre enn en skål med nudler, masse grønt og noen skikkelig spicy scampi på toppen av det hele?

Dette er bare en av mange kombinasjoner du kunne gå for. Jeg hadde både gulrøtter og paprika klar for å blande inn i skålen men bestemte meg for å kjøre bare grønt. Det hele er toppet med ristede sesamfrø men jammen hadde det ikke også smakt med noen salte peanøtter på toppen i stedet. Det får bli til neste gang. Paprika og gulrøtter skal kanskje også få lov ti lå være med da.

De ASC sertifiserte scampiene jeg fikk kjøpt var ferdigkokte, men er du så heldig å finne rå (mest sannsynlig i frysedisken da) så kjøp de. Finner du ikke ASC sertifiserte scampi, spør etter de i butikken. Har du en grei kjøpmann som er opptatt av fornøyde kunder kan det jammen hende at han tar de inn i sortimentet. Er det ikke mulig å få tak i ASC sertifiserte scampi, kjøp heller reker. Det blir like godt!

Oppskriften finner du under bildet.

Spicy scampi med nudler og grønt

Spicy scampi med nudler og grønt – 2 store porsjoner

ingredienser
  • ca. 250g kokte scampi
  • 2 ss sriracha
  • 2ss olivenolje
  • 200g nudler (jeg brukte bokhvete nudler)
  • 2 gode håndfull frosne edamame bønner (soyabønner) - kan byttes ut med erter
  • 1-2 ss smør
  • 1 avokado, i skiver
  • 1/2 agurk, delt i to, frø fjernet, i skiver
  • 1 vårløk i strimler
  • ristede sesamfrø
fremgangsmåte

Bland sriracha med olivenolje og hell over scampiene. La de marinere mens nudlene koker og du forbereder resten av ingrediensene.

Kok nudlene ihht pakkens anvisninger. Ha frosne bønner/erter opp i det varme vannet mot slutten av koketiden – bønnene/ertene trenger bare ett par minutter. Hell av vannet og skyll nudler og bønner i kaldt vann. La vannet renne av.

Fordel de avkjølte nudlene og bønnene i to dype skåler. Fordel agurk- og avokadoskiver på toppen.

Ha smøret i en varm stekepanne. Når smøret begynner å bli brun har du opp i scampiene. Pass på, det vil sprute. La de steke et par minutter. Bruker du ferdigkokte scampi trengs det ikke mer enn et par minutter steking, hvis de er rå steker du til de er gjennomstekt. (PS. bruker du frosne rå scampi må de tines først. Tørk de av før du legger de i marinaden).

Fordel scampiene i de to skålene. Resten av sausen i stekepannen kan enten helles over skålene eller i et beger slik at de som vil kan forsyne seg med mer saus.

Pynt med vårløk og sesamfrø og server ♥

Spicy scampi med nudler og grønt

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »