Nytt kjøkken – del 4

Nytt kjøkken - del 4

I år spilte det ingen rolle hvordan sommerværet ble for jeg hadde et nytt kjøkken å kose meg i – og gjett om jeg koste meg! Du som jeg trivdes, ble nesten litt lei meg når været ble så fint og det ble for dumt å stå på kjøkkenet.

Lei meg ble jeg også når sommeren var over. Men, kjøkkenet skal ikke stå stille frem til neste sommer, neida, der skal det kokkeleres året rundt og om jeg er flink så klarer jeg å iverksette noen planer slik at du også får se mer av kjøkkenet i løpet av året.

Nytt kjøkken på hytta var en avgjørelse vi tok i fjor sommer, men det skulle gå langt inn i høsten før jeg klarte å summe meg til å starte prosessen.  Det hele begynte med planleggingen – litt mood boards (her var Pinterest uunværlig) og litt strategisk tenking – les mer om hva jeg tenkte på i dette innlegget her. Planløsningen av kjøkkenet og flere av mine interiørarkitekt tips kan du lese om her. Leverandørene kan du lese om her.

Kjøkkenet ble installert slutten av mai og takket være fantastiske leverandører og installatører sto kjøkkenet ferdig og klar til bruk en uke etter oppstart! Så digg!

Så la meg ta deg på en liten rundtur her på bloggen. På det øverste bildet ser du den nye ovnen min (♥♥♥) Jeg var på utkikk etter en ovn som skulle fungere som en ‘statement piece’ men også være funksjonell. Utseendet er det ikke noe å si på og heller ikke funksjonaliteten – den fungerte som en drøm! Og gassbrennere altså – det er best!

Nytt kjøkken - del 4

Hylla over ovnen er igjen fra det gamle kjøkkenet. Den fungerer fint, men er litt liten og skal byttes ut i løpet av året med en som gjør litt mer av seg og som går hele lengden av kjøkkenbenken (mer plass for stæsj – yay!).

Her ser dere også den fine marmoren som brukes som benkeplate på hele kjøkkenet og her på veggen. Jeg simpelthen elsker marmoren – det var kjærlighet ved første blikk! Stenen satt jeg selv inn med et middel som jeg fikk av stenleverandøren og alle store flekker ble dermed avverget. Stenen er matt polert og er bare så flott at du ikke kan annet enn å stryke den med hendene hver gang du går forbi.

Nytt kjøkken - del 4

Litt dårlig belysning var det på kjøkkenet i utgangspunktet og istedenfor å gjøre om på det som allerede var, kom det to nye vegglamper. Superpraktiske lamper som jeg kan dra frem og tilbake alt ettersom hvor jeg trenger mer lys. Elsker de og!

Nytt kjøkken - del 4

Her ser dere det vi har kalt for morgenstasjonen. Ja, for her lages det kaffe hver morgen. Vann og søppel har vi i nærheten, kaffekopper er i skuffen til venstre for oppvaskmaskinen og kjøleskapet er like ved (må ha melk i kaffeen). Det ble mange fine morgenstunder der gitt.

Armaturen er jeg super fornøyd med, skulle jeg ha endret på en ting hadde jeg valgt en noe større vask. På veggene til venstre for lampen planlegges det også noe morsomt med Stine som leverte hylla på øya. Hva det skal være har jeg ikke helt landet på enda, men du skal få vite det først!

Oppvaskmaskinen skal du også få lese mer om i ett senere innlegg – den går som en drøm og er så stille at vi først mot slutten av sommeren skjønte når den var på.

Nytt kjøkken - del 4

Her får du litt oversikt over kjøkkenet. Seksjonen med ovnen ser du helt til høyre, så er det øya med den fine hylla til Stine og oppvaskbenken/morgenstasjonen langs vinduet bak. På øya ser du de eneste skapdørene på kjøkkenet. Skapene er ikke så dype (ca. 30cm) og her stæsjer jeg alt av kjøkkenmaskiner. Forhåpentligvis får jeg lov til å fortelle mer om de kjøkkenmaskinene i løpet av høsten – for de var fine!

Og ja, det er Dixie du ser luskende i bakgrunnen – aldri langt borte fra matmor vet du 🙂

Nytt kjøkken - del 4

Her er mer av hylle som Stine lagde for meg på bestilling og det super dupre kjøleskapet mitt. Fy søren for et kjøleskap! Den skal jeg også fortelle mer om i ett innlegg her på bloggen om ikke så altfor lenge.

Nytt kjøkken - del 4

 

Her er hylla! Den er laget på mål som du ser (det passet akkurat, puh) og passer helt perfekt til alt bloggstæsjet som jeg drasser med meg hjemmefra slik at jeg har alt jeg trenger når jeg skal ta bilder. Det er også en del som er gjemt i skuffene, men det meste fikk plass på hylla. Den er laget av Stine som driver Fru Blom design. Jeg dro og besøkte henne i sommer, på den nydelige gården hennes med den nydelige butikken. Jeg gikk ikke tomhendt derfra nei…

Nytt kjøkken - del 4

Her er litt mer av hva jeg har i hyllene mine. Du kjenner kanskje igjen noen av skålene fra bloggen?

Nytt kjøkken - del 4Jeg avslutter touren med dette bildet. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor jeg liker dette bildet så godt, det minner meg om sommeren som var og alle de gode måltidene som ble laget på kjøkkenet og delt med gode venner og familie. Matlaging har alltid vært en stor del av sommeren for meg og i år ble det bare ekstra stas. Gleder meg allerede til neste sommer!

Har du noen spørsmål vedr. kjøkkenet så er det bare å spørre i kommentarfeltet under – fyr løs, jeg elsker å svare på kommentarer! Har du spørsmål om hvilke leverandører jeg valgte kan du lese om de her.

Kommentarer

 • Reply Inga Ytte Pasenau Lyngnes 22. oktober 2016

  Hei!

  Først: tusen takk for en fantastisk blogg – har prøvd flere av middagsrettene med stort hell 🙂 Nydelige bilder!! Så lurer jeg på en ting: ser at du har valgt Carraramarmor som benkeplate – hvordan fungerer den i det daglige? Vi skal pusse opp kjøkkenet og har blitt frarådet å velge denne marmoren fordi den lett får flekker..? Men jeg elsker den 🙂 Mvh Inga

  • Reply Mat På Bordet 22. oktober 2016

   Hei Inga! Ja, det er utsatt og ja du vil få flekker. Etter en sommer i bruk har benken fått noen ‘matte’ flekker hvis du titter på den med sidelys. Ovenifra ser du ingenting. Jeg har ikke sølt noe som har misfarget benken – enda, bank i bordet – men det kommer sikkert til å skje.
   Jeg har konkludert at jeg synes det er greit med patina – flekker og skraper er en del av livet, og jeg har i grunnen aldri vært tilhenger av at alt skal være så perfekt. Når det er sagt så er jeg litt ekstra påpasselig, setter ikke rødvinsflasker direkte på benken, er forsiktig når jeg jobber med sitron, osv. Jeg synes det er verdt det – ELSKER benkeplaten! 🙂

 • Reply Nina 12. oktober 2016

  Jeg ønsker meg gass komfyr på det nye kjøkkenet mitt, hvordan løste du det med gassbeholder og er du fornøyd? Falcon er nok kansje litt i dyreste laget, men det finnes mange andre merker som kan fungere 🙂

  • Reply Mat På Bordet 12. oktober 2016

   Hei Nina! Bak veggen er det rom under trappen og der satt jeg gasskolben – veldig kjek løsning. Jeg elsker å koke på gass, har gjort det de siste 20 årene faktisk. Og ja, det finnes mange leverandører der ute!

 • Reply Julia 30. august 2016

  Helt perfekt! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »