Langpannebrød med rug og linfrø

Langpannebrød med rug og linfrø

Tiden er kommet for langpannebrød her på Mat på Bordet. Det var min bloggkollega Fru Timian som introduserte konseptet for meg mens vi sammen jobbet på et oppdrag for marked.no. Sjekk hennes blogg for oppskriften på langpannebrød med havregryn.

Dette er i prinsipp en vanlig brøddeig som blir stekt i langpanne enkelt og greit. Deigen kjevles ut til en tykk pizzabunnn og skjæres opp i emner før steking (og før etterheving). Jeg synes det var greiest å skjære det opp med en pizzahjul, men kniv er også fullt ut mulig. Brødet kan da lett brytes opp i enheter og enten spises med det samme eller fryses.

Dette brødet er supersaftig og full av smak. Lag deg en blings eller spis det som tilbehør til supper og salater. Kan tenke med at de ville gjort seg som hamburgerbrød også.

Langpannebrød med rug og linfrø

 • 5oog sammalt rugmel grovmalt
 • 500g hvetemel
 • en pakke tørrgjær
 • 50g knuste linfrø
 • 1.5 ts salt
 • 8 dl kaldt vann

Ovn temp 200°

Rør det tørre sammen. Bruker du kjøkkenmaskin heller du vannet i det tørre mens maskinen elter. Sett maskinen på sakte til deigen kommer sammen. Sett opp tempo etterhvert og elt i 10-15 minutter til du har en glatt og smidig deig. Deigen vil være noe klissete.

Lager du deigen for hånd heller du vannet i det tørre og rører sammen med en sleiv. Når deigen kommer sammen heller du den over på en lett melet flate og elter deigen for hånd til den er glatt og smidig. Dette vil ta noe tid så brett opp ermene og ta det som en treningsøkt.

Dekk deigen til og la den hvile et lunt sted en times tid.

Hell deigen over på en lett melet flate og rull eller press den ut slik at den passer inn i langpannen din.

Langpannebrød med rug og linfrø

Bruk en pizzahjul til å dele deigen opp i emner. Lag de store (slik jeg gjorde her) eller mindre – det er helt opp til deg.

Dekk deigen til og la den heve i 30-40 minutter.

Langpannebrød med rug og linfrø

Bruk en sprayflaske for å sprute godt med vann på overflaten og strø med mer knuste linfrø om du ønsker. Sett brødet i forvarmet ovn og stek i 40-50 minutter.

Langpannebrød med rug og linfrø

Brødet skal da ha fått fin farge. Banker du den lett på undersiden skal det høres hult ut. Ha brødet over på en rist og la den avkjøle.

Langpannebrød med rug og linfrø

Brødet kan lett brytes opp i porsjoner. Del de på to og topp med pålegg.

Brødet holder seg god og saftig i noen dager men er også fin å fryse. Kjekt å alltid ha hjemmelagd brød på lur i frysen vet du ♥

Kommentarer

 • Reply Anne 12. januar 2017

  Kor stor langpanne har du brukt her?

  • Reply Mat På Bordet 16. januar 2017

   Jeg brukte langpannen som hører til ovnen – ca. 30x40cm innvendig mål.

 • Reply Linda 24. august 2016

  Dette ser godt ut! Kan jeg bruke fint rugmel tror du?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »