Nedfallsfrukt altså! Jeg fikk flere kilo med epler som lå på bakken rundt naboens epletre. Man kan jo ikke kaste så fin frukt så jeg tok selvsagt i mot. Fine epler, noen med skrammer, noen med merker og noen med litt overmodne flekker. Perfekt til eplekake og annet altså!
Valget falt på denne oppskriften fra Dorie Greenspan. Eller det vil si jeg brukte Dorie’s oppskrift som utgangspunkt, det er jo tross halve gleden av å lage mat – å sette litt preg på oppskriften. Mengdene er endret noe med tanke på at jeg ønsket en våtere deig som kunne helles over eplene. Rom er byttet ut med konjakk – for det var det jeg hadde i barskapet og fordi jeg elsker kaker med konjakk. Og mens vi er på tema konjakk – har du prøvde denne fantastiske konjakk-kaken??? Gjør det, den er kanon!
Denne eplekaken er superenkel å lage (håper du fulgte meg på snap i går….) Lag den for hånd, altså ikke bruk kjøkkenmaskiner, det går fint an å blande og vispe for hånd. Det er litt koselig innimellom… Og pass på at den gjennomstekes. Min trengte nesten en time i ovnen – sjekk den derfor med kakepinne når du tar den ut.
Smaken er helt vidunderlig – epler og litt konjakk er det som er mest fremtredende. Kaken er kompakt, men ikke tung. Og veldig, veldig saftig. Oppbevar den gjerne i kjøleskapet om ikke du skal spise den samme dag eller om du skulle ha rester. Men, server gjerne kaken helt fersk og gjerne litt lunken. Har du oppbevart den i kjøleskapet kan den gjerne få noen minutter i ovnen igjen før servering.
Og is, ja is smaker alltid godt til eplekake – ikke glem det…
Oppskriften følger under bildet.
Denne skal prøves! Jeg lurer på om du har prøvd å lage pai/kake med epler og chèvre? Har sett på en del franske oppskrifter, men ikke funnet noen på norsk. Følger interessert med dersom du skulle komme med noen oppskrifter!
Ooo, det var en god idé Eli! Skal titte litt og se hva jeg kan finne 🙂
Nå har jeg bakt den med to småjenter i barnehagen der jeg jobber, fordi den så ikke så komplisert ut og hensikten var at disse to jentene skulle få gjøre mest selv, kun med veiledning av meg. Vi måtte droppe konjakk da dette er en meget sjelden ingrediens i en barnehage…. 😀
Nå er kaken ute av ovnen, og personalet har ikke klart å gå forbi uten å skjære seg en flik av den. Jeg likte spesielt godt at det var masse epler i – veldig saftig. Men vi hadde ikke vaniljeekstrakt (hvor kjøpes det?) og brukte vaniljeessens i stede. Tok heldigvis ikke en hel teskje av det, men godt med dråper og smakte litt på deigen underveis slik at det skulle bli passe nok.
Takk for oppskrift.
Hei Aase! Å så koselig å høre! Og ja, lurt å droppe konjakken i barnehagen, du får ha den i om du baker den hjemme for voksne 😉
Vaniljeesktrakt skal du kunne kjøpe i litt større matvarebutikker. Du kan også bestille på nett. Eller, du kan lage din egen – oppskriften kan du finne her http://kjoekkentjeneste.blogspot.no/2015/10/hjemmelaget-vaniljeekstrakt-og.html
Supergod! Bakte 3 små runde kaker og en i en liten brødform. Ble ferdige på under en halvtime i ovnen. Var minst like god og saftig etter tre dager i kjøleskap. Konjakken gjorde underverk. Ny bakst til helgen! Takk Ina! 🙂
Så hyggelig å høre Anne Grete! Og helt enig, konjakk gjorde susen. Konjakk i alt nå fremover
Denne kaken var helt nydelig! Jeg stekte den kanskje bare i 45 min på over og undervarme. Takk for nok en god oppskrift 🙂
Så hyggelig å høre Lisbeth <3
Denne eplekaken ser bare helt fantastisk god ut. For ikke å nevne den saftige bismaken av konjakk som denne kaken må ha. Gleder meg til å bake den til bursdagsfeiring i september! Takk for at du deler 🙂
Konjakk er godt i det meste Karline 🙂 Og som jeg nevnte i innlegget, er du glad i konjakk bør du absolut prøve konjakk kaken. Jeg lager den alltid til jul og gir den bort som gaver. Holder seg godt og lenge!
Eplekaken er også kanon, epler og konjakk er en super kombinasjon vet du 🙂
Fikk endelig laget denne kaken forrige helg i anledning et bursdagsselskap. Kaken var utrolig lettvint å lage og smaken var bare helt nydelig. Fikk ros fra de som smakte på kaken, så dette kommer til å bli en sikker vinner av de eplekakeoppskriftene jeg benytter. Som jeg trodde ga konjakken en nydelig touch på kaken sammen eplene. Kaken hevet godt i ovnen, men den sank dessverre litt etter å ha tatt den ut av ovnen. Får øve meg på dette til neste gang. Skal lage et par kaker til å ha i fryseren med deilige epler fra hagen nå som det er sesong. Takk for oppskriften! 🙂
Å så deilig Karoline!
Hyggelig å høre at den var så vellykket – og ja, konjakken gjør susen!
Høres ut som om kaken var kanskje noe understekt, prøv litt lengre i ovnen neste gang 🙂