Pizza med kantareller og bacon

Pizza med kantareller og baconJeg sier det med en gang – kantarellene er kjøpt – wææææh…..

Det er ikke det at jeg ikke er i skogen, for det er jeg, hver dag faktisk. Og det er ikke det at jeg ikke leter etter kantereller, for det gjør jeg. Og jeg treffer på folk i skogen som kommer lykkelig drassende på en kurv full av sopp – så jeg vet at de er der. Jeg finner de bare ikke. Sånn er det bare og derfor kjøper jeg de. Jeg skal selvsagt ikke gi opp, og ja jeg skal lete videre men inntil videre så kjøper jeg mine kantareller når de kommer i sesong.

Siden det er helg, og vi alltid spiser i pizza i helgen måtte de selvsagt lande på pizzaen denne gangen. Soppen ble stekt i baconfettet og rundet av med litt hvitvin. Kraften ble blandet med ricotta (bruk creme fraiche om du ikke finner ricotta) og brukt som saus. Smaksatt ricotta, sopp, sprøstekt bacon og mozzarella – det var det som skulle til for å lage denne fenomenale gode pizzaen. Skikkelig digg! Må ut og kjøpe mer kantareller snarest om jeg ikke skulle plutselig finne de i skogen for en gangs skyld….

Pizza med kantareller og bacon

ingredienser
Pizzadeig
 • 300g hvetemel
 • 1ts salt
 • 1ts tørrgjær
 • ca. 2dl lunkent vann
Topping
 • 150g bacon i terninger
 • 300g kantareller eller en blanding av kantareller og annen sopp
 • 1 hvitløksfedd i tynne skiver
 • smør til steking
 • en liten dæsj med hvitvin (kan sløyfes)
 • 250g ricotta ost
 • 200g mozzarella
fremgangsmåte

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Stek bacon til sprøtt. Løft bacon ut av pannen med en sleiv, la baconfettet være igjen i pannen.

Sett ned temperaturen noe og ha soppen og hvitløken opp i. Ikke rør rundt. Snu de etterhvert. Avslutt med en klatt smør og en dæsj hvitvin. Sil av soppen og la kraften avkjøle.

Rør den avkjølte kraften i ricottaen og smak til med litt salt og pepper.

Del deigen i to og rull ut til en rund pizza. Smør noen spiseskjeer med den smaksatte ricottaen over bunnen. Fordel halvparten av soppen på toppen.

Pizza med kantareller og bacon

Topp med bacon og mozzarella. Lag den andre pizzaen på samme måte.

Pizza med kantareller og bacon

Sett pizzaen (en om gangen om ikke du har stor nok ovn til å steke begge samtidig) i forvarmet ovn direkte på den varme pizzastenen/bakeplaten. Stek i 5-7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått litt farge.

Dryss gjerne med fersk rosmarin og kvern over litt pepper før servering.

Pizza med kantareller og bacon

Kommentarer

 • Reply Anne Lovise 2. september 2016

  Jeg er så heldig at jeg har en pappa som har brukt sommeren på å bygge seg en stor, flott steinovn. Denne pizzaen ble stor suksess da vi laget den på onsdag 🙂 Jeg byttet ut bacon med pancetta, og det kan absolutt anbefales!
  Takk for en inspirerende og flott matblogg 🙂

  • Reply Mat På Bordet 7. september 2016

   Å så heldig du er Anne Lovise! Steinovn er jo absolut best for pizza 🙂
   Og ja, tenker nok at det smakte enda bedre med pancetta….

 • Reply Lena 28. august 2016

  Jeg må bare si at jeg elsker bloggen din! Alt du lager ser så utrolig godt ut og hver søndag går jeg gjennom ukesplanen din for å få inspirasjon til min egen middagsliste:) Dette pizzaen går inn på en stadig voksende liste over retter jeg skal lage! Takk for inspirasjonen.

  • Reply Mat På Bordet 29. august 2016

   Så koselig å høre Lena! Veldig fornøyd med at du synes det er nyttig å lese ukens oppskrifter 🙂 Og ja, legg pizzaen på listen, den er kjempegod!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »