Pekingand gjort enkelt

Pekingand gjort enkelt

Pekingand er tro det eller ei, utrolig enkelt å lage! Jeg har derfor tagget den som en #lettvint middag. Det er ikke en billig rett å lage, om ikke du har lett (og gratis) tilgang til and, så en hverdagsmiddag vil jeg absolut ikke betegne det som, men lettvint, ja!

Nå skal det også sies at dette er bastard versjon av Pekingand – en meget forenklet versjon av en kinesisk klassiker. I tillegg så bruker jeg bare andebryst i denne oppskriften, sikkert nok en fy, fy.  Ingen langsteking av anda altså, bare noen minutter i stekepannen og så rett i ovnen. Hvor lenge du ønsker å ha den i ovnen er litt opp til deg og hvordan du liker anda di. Bruk en termometer – viser den 57grader får du meget rosa kjøtt – 10° mer og du får en ferdighetsgrad som vist på bildene.

Vil du lage Pekingand med en hel and kan du finne oppskriften her – den anbefales også på det sterkeste!

Pekingand – for 4 personer

ingredienser
 • 3 andebryst
 • kinesisk 5 krydder
 • 1 agurk i strimler
 • 2-3 vårløk i strimler
 • hoisin saus
 • kinesiske pannekaker (fåes kjøpt i butikker som fører asiatisk mat)
fremgangsmåte

Ovn temp 100°

Tørk andebrystene møysommelig med kjøkkenpapir. Krydre veldig lett med kinesisk 5 krydder. Legg andebrystene på et fat, skinnsiden opp og la de ligge i romtemperatur en times tid, skinnet vil tørke noe.

Varm opp en stekepanne og ha andebrystene i, skinn siden ned. Ikke pakk brystene for tett, stek gjerne i omganger. Snu andebrystene etter et par minutter når skinnet har fått fin farge. Den skal vær gyllen brun. Stek noen minutter på den andre siden og legg så andebrystene over på en rist som du har satt i en ildfastform. Stek opp resterende bryster.

Ha brystene i forvarmet ovn og stek til ønsket temperatur. La brystene hvile i 10 minutter før du skjærer de opp i skiver.

Her ser du fremgangsmåten slik jeg gjorde det på snap (jeg heter matpaabordet på snap om du vil følge meg der også, skjer alltid mye morsomt der og…).

Pekingand gjort enkelt

Server anden med pannekaker, agurk, vårløk og hoisinsaus.

Jeg liker å smøre en spiseskje med hoisinsaus på en pannekake, ha godt med agurk og vårløk på toppen og så legge noen skiver and på toppen av det igjen. Klem pannekaken sammen og spis. Ha servietter klare, det kan dryppe litt og husk å ikke spise for fort selv om det er så godt – prøv å behersk deg ♥

Pekingand gjort enkelt

Kommentarer

 • Reply Katrine 23. september 2016

  Hvor lang tid er andebrystene i ovn (sånn circa)? Skal måle temp, men for planleggings skyld er det greit å vite om det er minutter eller timer (antar ikke det, men :))

  • Reply Mat På Bordet 24. september 2016

   Jeg synes å huske at det tok ca. 30 minutter Katrine – så kommer 10-15 minutter hvile i tillegg 🙂

 • Reply Karin Marthinusen 30. august 2016

  I tillegg bruker jeg også mango eller pære som tilbehør!

  • Reply Mat På Bordet 7. september 2016

   Mmmm, høres godt ut Karin 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »