Blomkålsuppe med kokosmelk, chili og ingefær

Blomkålsuppe med kokosmelk, chili og ingefær

Vet du hva som ofte er vanskeligst med å skrive ett innlegg på bloggen? Det er å finne på tittelen!

Her står jeg og kokkelerer, har en idé i hodet mitt at jeg skal grille alle grønnsaker før jeg lager suppe av de, at det skal være litt spicy men litt rund (her kommer kokosmelken inn) og at jeg skal ‘pimpe’ den med min favoritt urt (koriander), litt lime jus og for bildets skyld kanskje noen skiver med rød chili. Du skjønner, jeg tenker på hvordan retten skal smake og hvordan den skal se ut -men hva den skal hete, nei, det tenker jeg først på når jeg skal skrive innlegget her på bloggen.

Tittelen gir seg selv ofte, men i dette tilfellet har jeg lyst å fortelle dere alt i tittelen – med få ord. Jeg landet derfor på blomkålsuppe med kokosmelk, chili og ingefær i håp om at du skulle skjønne at det handlet om en litt spicy blomkålsuppe med asiatiske innslag. Kanskje det heller skulle ha vært tittelen. Ja, ja, har du bedre ideer til tittel er jeg åpen for forslag, det er bare å komme med de.

Tanken med suppen var at den skulle være lett å lage og samtidig litt spennende. Alle grønnsakene pluss hvitløken, ingefæren og chilien stekes i ovnen. Det er faktisk første gang jeg ovnsteker ingefær. Den smaker like intens men noe rundere enn når den er fersk, så ikke undervurder den. Jeg holdt chilien og ingefæren tilbake og tilsatte de litt om litt for å kontrollere hvor sterk suppen skulle bli. Det anbefaler jeg at du gjør og, så får du akkurat den styrken du liker best.

Blomkålsuppe med kokosmelk, chili og ingefær

  • 1 blomkålhode
  • 3 gulrøtter
  • 5 hvitløksfedd
  • 1 løk
  • ca. 3 cm ingefær, skrelt
  • 1 rød chili, delt på langs, frø fjernet
  • 2 ss oliven- eller rapsolje
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 boks a 400ml kokosmelk
  • 800ml grønnsakskraft eller – buljong*
  • salt

til servering

  • limesaft
  • frisk koriander
  • chili i skiver

*kyllingkraft eller -buljong kan også brukes

Ovn temp. 200º

Skjær blomkålhodet og stammen opp i større biter. Vask gulrøttene og skjær de i to på langs og så i større biter. Skrell løken og skjær i større biter. Skjær ingefæren i skiver, ca. en halv cm tykke. Slik så det ut hos meg:

Blomkålsuppe med kokosmelk, chili og ingefær

Ha blomkål, gulrøtter, løk, hvitløksfedd, ingefær og chili i en stor ildfastform – grønnsakene skal kunne ligge i et lag. Hell over olivenoljen og strø gurkemeie over. Bland godt og sett i forvarmet ovn. Stek i 30 minutter. Da bør de sånn ut sånn cirka :

Blomkålsuppe med kokosmelk, chili og ingefær

Om du vil pynte suppen med litt blomkål, plukker du ut noen pene blomkålstykker nå og sette de til side.

Kok opp kokosmelken med kraften mens grønnsakene steker.

Klem hvitløken ut av skinnet og hold chili og ingefær tilbake. Ha hvitløken og grønnsakene i suppen og kjør glatt med en stavmikser.

Kok opp kokosmelken med kraften mens grønnsakene steker.

Tilsett ingefær og chili i omganger. Bruk stavmikseren for å blande det inn og smak deg frem til ønsket styrke. Jeg brukte alt og har fått en deilig suppe med god hete som ettersmak. Smak til med salt.

Server suppen i skåler pyntet med koriander og chili. Klem litt limesaft over suppen.

Kok opp kokosmelken med kraften mens grønnsakene steker.

Naan brød passer godt til om du vil har noe tilbehør.

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Reply Kari 1. oktober 2017

    Det var en nydelig suppe. Jeg hadde ikke gurkemeie i skapet, så jeg erstattet den med karri. Det funka

    • Reply Mat På Bordet 3. oktober 2017

      Hei Karri
      Ja, da fikk du både farge og smak!

  2. Reply Elisabeth 26. mars 2017

    Hei tror du den funker uten kokosmelk? Har du eventuelt forslag til erstatning? Gleder meg til å prøve.

    • Reply Mat På Bordet 30. mars 2017

      Hei Elisabeth
      Jeg tenker at suppen lir helt annerledes uten kokosmellken, men fortsatt god. Vil du har suppen litt fyldig kan du alltids tilsette fløte…

  3. Reply Ukens oppskrifter - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Blomkålsuppe med kokosmelk, chili og ingefær  – en deilig start på uken! […]

  4. Reply Frid 13. februar 2017

    Har laget suppa nå, den var helt nydelig! Men trengte saften av to lime for å få nok syrlighet.. Tusen takk for en fin blogg med masse deilige oppskrifter både til hverdags og fest! Bruker oppskriftene dine flere ganger hver uke.

    • Reply Mat På Bordet 14. februar 2017

      Hei Frid
      Bra at du smakte og fant ut at du trengte mer limesaft. Alltid litt variabelt hvor mye saft man får ut av en lime….

  5. Reply VIlde Amalie 24. januar 2017

    Hei! Hvor mange personer er oppskriften beregnet til? 🙂 Ser og høres kjempegodt ut!

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2017

      Oppskriften er nok til 4-6 personer Vilde.
      Har du til overs kan du fint fryse suppen.

  6. Reply Hanne 10. oktober 2016

    Ser nydelig ut – må prøves

    • Reply Mat På Bordet 11. oktober 2016

      Gjør det Hanne – suppen er kjempegod!! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »