Vet du hva som ofte er vanskeligst med å skrive ett innlegg på bloggen? Det er å finne på tittelen!
Her står jeg og kokkelerer, har en idé i hodet mitt at jeg skal grille alle grønnsaker før jeg lager suppe av de, at det skal være litt spicy men litt rund (her kommer kokosmelken inn) og at jeg skal ‘pimpe’ den med min favoritt urt (koriander), litt lime jus og for bildets skyld kanskje noen skiver med rød chili. Du skjønner, jeg tenker på hvordan retten skal smake og hvordan den skal se ut -men hva den skal hete, nei, det tenker jeg først på når jeg skal skrive innlegget her på bloggen.
Tittelen gir seg selv ofte, men i dette tilfellet har jeg lyst å fortelle dere alt i tittelen – med få ord. Jeg landet derfor på blomkålsuppe med kokosmelk, chili og ingefær i håp om at du skulle skjønne at det handlet om en litt spicy blomkålsuppe med asiatiske innslag. Kanskje det heller skulle ha vært tittelen. Ja, ja, har du bedre ideer til tittel er jeg åpen for forslag, det er bare å komme med de.
Tanken med suppen var at den skulle være lett å lage og samtidig litt spennende. Alle grønnsakene pluss hvitløken, ingefæren og chilien stekes i ovnen. Det er faktisk første gang jeg ovnsteker ingefær. Den smaker like intens men noe rundere enn når den er fersk, så ikke undervurder den. Jeg holdt chilien og ingefæren tilbake og tilsatte de litt om litt for å kontrollere hvor sterk suppen skulle bli. Det anbefaler jeg at du gjør og, så får du akkurat den styrken du liker best.
Blomkålsuppe med kokosmelk, chili og ingefær
nam nam nam veldig godt
Det var en nydelig suppe. Jeg hadde ikke gurkemeie i skapet, så jeg erstattet den med karri. Det funka
Hei Karri
Ja, da fikk du både farge og smak!
Hei tror du den funker uten kokosmelk? Har du eventuelt forslag til erstatning? Gleder meg til å prøve.
Hei Elisabeth
Jeg tenker at suppen lir helt annerledes uten kokosmellken, men fortsatt god. Vil du har suppen litt fyldig kan du alltids tilsette fløte…
Har laget suppa nå, den var helt nydelig! Men trengte saften av to lime for å få nok syrlighet.. Tusen takk for en fin blogg med masse deilige oppskrifter både til hverdags og fest! Bruker oppskriftene dine flere ganger hver uke.
Hei Frid
Bra at du smakte og fant ut at du trengte mer limesaft. Alltid litt variabelt hvor mye saft man får ut av en lime….
Hei! Hvor mange personer er oppskriften beregnet til? 🙂 Ser og høres kjempegodt ut!
Oppskriften er nok til 4-6 personer Vilde.
Har du til overs kan du fint fryse suppen.
Ser nydelig ut – må prøves
Gjør det Hanne – suppen er kjempegod!! 🙂