Alt i ett kyllinggryte

alt i ett kyllinggryte

Dette er ikke den første alt i ett gryte her på bloggen, det blir heller ikke den siste. Hils på alt-i-ett kyllinggryte med ris, kikerter og kylling.

Tenk deg noe så kjekt da – en gryte, alt skal opp i. Så går gryta i ovnen og har du en nogenlunde pen gryte er det ikke noe i veien å sette den rett på bordet og la alle servere seg selv direkte derfra.

Server gjerne en salat til for det er ikke mange grønnsaker i retten og en god salat er godt til det meste.

Håper det smaker!

alt i ett kyllinggryte

Alt i ett kyllinggryte – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • ca. 1.5 kg kyllinglår
  • finrevet skall av en sitron
  • 1ts tørket oregno
  • 1ts hvitløkskrydder
  • salt,pepper
  • olivenolje til steking
  • 100g bacon i terninger
  • 2 løk, grovhakket
  • 5 hvitløksfedd, finhakket
  • 300g ris (gjerne fullkorn)
  • 1 boks (400g) kikerter
  • 8 dl kyllingkraft eller -buljong
  • 1 siton i skiver
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Gni kyllingen inn med sitronskall, oregano, hvitløkskrydder, litt salt og pepper.

Bruk en gryte (med lokk) som er stor nok for hele retten. Varm den opp, ha litt olivenolje i og stek kyllingen i omganger. Kyllingen skal ikke gjennomstekes, den skal bare få fin farge. Løft kyllingen over på en tallerken etterhvert som de blir ferdige.

Fisk ut brente biter eller krydder fra gryta og ha opp i bacon. Fres til den er gjennomstekt og fått lit farge. Ha opp i løken og stek videre på middelsvarme. Ha opp i hvitløken og stek videre.

Ha opp i risen og stek til den er gjennomvarm. Tilsett kikerter og buljong. La det koke opp.

Løft kyllingen over i gryta og plasser på toppen av risen. Fordel sitronskiver på toppen av kyllingen, eller rundt om i gryta. Sett på lokk og sett gryta i forvarmet ovn.

La kyllinggryta stå i ovnen ca. en halvtime. Løft av lokket, sett ovnen på grillmodus og stek videre i 10 minutter. Er risen for tørr kan du tilsette mer buljong før du griller videre.

Server direkt fra gryta, gjerne med en salat til. Pynt med frisk persille om du har ♥

alt i ett kyllinggryte

Retten lagde jeg på snap, fikk du ikke med deg det har jeg spart på bildene – her kan du se:
alt i ett kyllinggryte

Så til slutt, lurer du på hvilken kylling du skal kjøpe for best dyrevelferd kan du titte her. 

Kommentarer

  • Reply Linda 20. august 2022

    Denne var fantastisk god! Laget stor porsjon, og restene smakte nydelig til lunsj dagen etter!

  • Reply Silje 28. november 2018

    Hvordan blir steketiden i ovnen om en bruker filèer av kylling isteden for lår montro?

  • Reply Ann-Iren Ottinsen Berntzen 27. januar 2018

    Dette var en veldig god gryte! Brukte tips om gulrøtter, og byttet ut kikertene med noe linser og mer ris. Takk for nok en god oppskrift.

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2018

      Å så hyggelig å høre at det smakte Ann-Iren – takk for tilbakemelding!

  • Reply Anne 17. oktober 2016

    Tusen takk for nok en bra oppskrift, denne var kjempegod! 🙂 Jeg byttet ut kikerter med linser, og hakket opp noen gulrøtter og hadde oppi i tillegg. Mmmm.. 🙂

    • Reply Mat På Bordet 19. oktober 2016

      hei Anne! Å nam, det var sikkert godt!! 🙂

  • Reply Toril 16. september 2016

    Dette kunne jeg tenke meg å prøve. Jeg har ikke en slik gryte. Så jeg bør nok investere i en. Og du baker brød i den samme også? Og hvor stor bør jeg kjøpe / eventuelt to stk?

  • Reply Line 14. september 2016

    Skal risen has rå rett i gryta?

    • Reply Mat På Bordet 16. september 2016

      Ja, Line, risen skal rå/ukokt rett i gryta 🙂

  • Reply Ellen 7. september 2016

    Hei! Dette så veldig godt ut, men jeg har ikke stekeovn for tida. Tror du det lar seg gjøre å la gryta koke ferdig på platetoppen istedenfor å putte den i ovnen?

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2016

      Ja, Ellen det bør gå bra. Utfordringen blir å ikke få risen til å brenne seg fast i bunnen. Løft på lokket innimellom , fyll på med buljong om det begynner å bli tørt og rør litt om nødvendig.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »