Sashimisalat med laks, quinoa og betechips

Sashimisalat med laks, quinoa og betechips Jada, jeg slår til med nok en sashimisalat! Og bare sånn at det er sagt, så blir det mye sashimi her i huset fremover. Vi er nemlig barnløse for tiden (barna fikk ikke smaken for rå fisk uansett hvor hardt jeg prøvde) og det er i teori mulig å spise sashimi hver dag! Ikke at vi kommer til å gjøre det, det er altfor mye annet fristende å spise, men vi skal utforske litt nye sashimi muligheter. Først ute er da denne. Beter kjøpte jeg på Matstreif forrige helg (håper du rakk en tur innom) og tanken var egentlig å skive de og servere de rå i salaten. Så kom jeg på bedre ideer…. Den større tanken med salaten var å lage den litt jordnær om du skjønner hva jeg mener. Jordnær i smak altså. Dermed kom jeg på tanken på quinoa, en litt nøttaktig smakende korn som også skulle gi litt tygg ( i tillegg til bete chipsene altså). Kombinert med salat (jeg brukte ruccola, men bytt gjerne ut med babyspinat for eksempel), agurk, sukkererter og avokado ble dette en deilig, litt mindre asiatisk kombinasjon. En dressing laget av limesaft, appelsinsaft, soyasaus og rapsolje gjorde susen. Lyst å lage den du og? Her er oppskriften (under bildet)…. Sashimisalat med laks, quinoa og betechips
SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Sashimisalat med laks, quinoa og betechips – til 4 personer sånn cirka
ingredienser
Sashimisalat med laks
 • ca. 150g quinoa
 • ca. 100g ruccola eller annen salat
 • 1 agurk, frø fjernet, i fine skiver
 • en håndfull sukkererter, delt på langs
 • 1 avokado, i biter
 • 300g fersk laks av sashimikvalitet i fine skiver
Dressing
 • 1 ss limesaft
 • 2 ss appelsinsaft
 • 1 ss soyasaus
 • 3 ss rapsolje
Betechips
 • beter i fine skiver
 • olivenolje
 • krydder etter smak
fremgangsmåte

Kok quinoa etter pakkens anvisninger og la det avkjøle.

Lag betechips. Legg beter på et stekebrett dekket med bakepapir i ett lag. Pensle toppen med litt olivenolje og strø lett med salt eller annen krydder om ønsket. Sett stekebrettet i forvarmet ovn (160 °) og stek til betene er sprøe, 20 – 30 minutter. La de avkjøle.

Lag dressingen ved å blande alle ingrediensene sammen.

Sett sammen salaten. Begynn med å strø litt av den avkjølte quinoaen i bunnen av en dyp tallerken. Strø ruccola, agurk, sukkererter, avokado og laks på toppen. Gjør det en gang til (vi bygger opp salaten i lag…). Hell litt dressing på toppen og avslutt med betechips. Sashimisalaten er klar for servering!

Sashimisalat med laks, quinoa og betechips

Siste bildet, jeg lover….
Sashimisalat med laks, quinoa og betechips

Håper det smaker!

 

Kommentarer

 • Reply Bente Aarup Paulsen 20. september 2016

  Hei,
  Et lite spørsmål, hvor lenge kan bete-chipsene holder seg?
  Tenkte å kunne gjøre litt i forkant;)
  Takk på forhånd

  Mvh Bente

  • Reply Mat På Bordet 20. september 2016

   Hei Bente – det kan jeg ikke svare på 🙁 Vi spiste alle samme dag, men synes at de ble noe slappere utover kvelden skal jeg være ærlig. Lurer på om du kan ‘friske’ de opp med en liten tur i ovnen, men jeg har ikke prøvd…

   • Reply Bente Aarup Paulsen 21. september 2016

    Takk, da spiser vi alt 😉

    • Reply Mat På Bordet 24. september 2016

     Det er nok det beste Bente 🙂

 • Reply Christine 7. september 2016

  Supert med nye fiskeforslag. Må innrømme at det blir lite variasjon på sashimien hos meg, men dette var inspirerende.

  • Reply Mat På Bordet 9. september 2016

   Jeg satt også litt fast i sashimi-salaten – tvang meg over til nye kombinasjoner. Skal fortsette, for det var morsomt å utfordre seg selv litt. Tror jeg inspirerte meg selv litt her

 • Reply Kjerstin 7. september 2016

  Jeg strever litt med å få betene sprø, uten at de blir brent. Bruker du varmluft eller over-og under varme?
  Det er forøvrig et spørsmål jeg ofte stiller meg da jeg leser ulike oppskrifter på matblogger, er det implisitt at det er den ene eller andre? Hvis ikke, kanskje du vil spesifisere det i dine kommende oppskrifter 🙂

  • Reply Mat På Bordet 9. september 2016

   Hei Kjerstin
   Jeg brukte varmluft – og det er første gang jeg lagde de. Jeg tenker at det vil kunne fungere like godt med over og undervarme, man må bare tilpasse temperaturen. Men du har rett, jeg bør spesifisere hva jeg bruker 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »