


Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Sashimisalat med laks, quinoa og betechips – til 4 personer sånn cirka
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Kok quinoa etter pakkens anvisninger og la det avkjøle.
Lag betechips. Legg beter på et stekebrett dekket med bakepapir i ett lag. Pensle toppen med litt olivenolje og strø lett med salt eller annen krydder om ønsket. Sett stekebrettet i forvarmet ovn (160 °) og stek til betene er sprøe, 20 – 30 minutter. La de avkjøle.
Lag dressingen ved å blande alle ingrediensene sammen.
Sett sammen salaten. Begynn med å strø litt av den avkjølte quinoaen i bunnen av en dyp tallerken. Strø ruccola, agurk, sukkererter, avokado og laks på toppen. Gjør det en gang til (vi bygger opp salaten i lag…). Hell litt dressing på toppen og avslutt med betechips. Sashimisalaten er klar for servering!
Håper det smaker!
Hei,
Et lite spørsmål, hvor lenge kan bete-chipsene holder seg?
Tenkte å kunne gjøre litt i forkant;)
Takk på forhånd
Mvh Bente
Hei Bente – det kan jeg ikke svare på 🙁 Vi spiste alle samme dag, men synes at de ble noe slappere utover kvelden skal jeg være ærlig. Lurer på om du kan ‘friske’ de opp med en liten tur i ovnen, men jeg har ikke prøvd…
Takk, da spiser vi alt 😉
Det er nok det beste Bente 🙂
Supert med nye fiskeforslag. Må innrømme at det blir lite variasjon på sashimien hos meg, men dette var inspirerende.
Jeg satt også litt fast i sashimi-salaten – tvang meg over til nye kombinasjoner. Skal fortsette, for det var morsomt å utfordre seg selv litt. Tror jeg inspirerte meg selv litt her
Jeg strever litt med å få betene sprø, uten at de blir brent. Bruker du varmluft eller over-og under varme?
Det er forøvrig et spørsmål jeg ofte stiller meg da jeg leser ulike oppskrifter på matblogger, er det implisitt at det er den ene eller andre? Hvis ikke, kanskje du vil spesifisere det i dine kommende oppskrifter 🙂
Hei Kjerstin
Jeg brukte varmluft – og det er første gang jeg lagde de. Jeg tenker at det vil kunne fungere like godt med over og undervarme, man må bare tilpasse temperaturen. Men du har rett, jeg bør spesifisere hva jeg bruker 🙂