Hvit sjokoladeis ligger på toppen av en nøttebunn og er omkranset av jordbærskiver. Iskaken pyntes med flere jordbær og om du får tak i, spiselige blomster. Litt revet hvit sjokolade på toppen av det hele er også digg.
Nå håper jeg at du ikke tenker at det høres alt for komplisert ut for det er det ikke. Nøttebunnen er en enkel sak laget med tre ingredienser. Den skal stekes og avkjøles så husk å beregne noe tid til det (nøttebunnen kan også lages dagen før).
Iskremen lager du uten iskremmaskin, men du må få tak i søt kondensert melk. Ikke Viking melk altså, men den står gjerne like i nærheten av den. Kjøper du den i en innvandringsbutikk er den billigst.
Så er det bare å pynte nøttebunnen med jordbær, fylle på med isen og sette det hele i frysen.
Og det er kjekt det – å ha en kake i frysen som du kan ta frem ved anledning ♥
Hvit sjokoladeiskake med jordbær og nøttebunn
ingredienser
Nøttebunn
250g mandler
4 eggehviter
200g melis
Hvit sjokoladeis
7.5dl kremfløte
1 boks à 400g sukret kondensert melk
200g hvit sjokolade
Pynt
en kurv jordbær
spiselige blomster
fremgangsmåte
Ovn temp 160°
Lag nøttebunnen. Kjør mandlene i en food processor til de er nogenlunde finhakket. Pisk eggehviter stive. Tilsett melis litt om litt og pisk videre til du har en glatt marengs. Bruk en sleiv til å røre inn mandlene.
Hell deigen i en kakeform (min måler 23 cm diam) med løs bunn. Kakeformen bør være kledd med bakepapir. Bakepapiret på siden kan gjerne gå litt over kanten av kakeformen slik at den holder isen på plass.
Sett nøttebunnen i ovnen og stek i 40 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle helt i formen.
Lag hvit sjokoladeis. Smelt sjokoladen over vannbad. La sjokoladen avkjøle.
Rør kremfløte og sukret kondensert melk sammen til du har en stiv krem. Rør inn sjokoladen.
Skjær jordbær i skiver ca. 1/2 cm tykke og len de inn mot kanten av formen. Hell isen i formen. Bank formen lett i benken slik at isen ‘faller’ på plass. Sett iskaken i frysen over natten.
Ta kaken ut av frysen ca. 20 minutter før servering. Ta den ut av formen og dra papiret av forsiktig.
Pynt med revet sjokolade, bær og spiselige blomster før servering.